Καιρός - έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από σήμερα - Που θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα

Αλλάζει ο καιρός με την ΕΜΥ να εκδίδει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιώντας για βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Ειδικότερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Πέμπτης (01-09-2022) έως και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (03-09-2022) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Από σήμερα το βράδυ (01-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

 

 

Αύριο Παρασκευή (02-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Δείτε επίσης: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα-προσοχή στους κεραυνούς την Παρασκευή

Το πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

Με αστάθεια ξεκινά ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι της Πέμπτης 01/09 κατά κύριο λόγο στα ορεινά ηπειρωτικά (πλην των ανατολικών τμημάτων της Θράκης), στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα στα ορεινά της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 01/08 ενώ σημειώνονται και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ