Γιάννης Λουκάκος: Αφράτο και μυρωδάτο pound cake με άρωμα λεμόνι

Ένα κέικ για όλες τις ώρες της ημέρας που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

225 γρ. βούτυρο 

225 γρ. ζάχαρη

225 γρ. αυγά 

225 γρ. αλεύρι 

5 γρ. ξύσμα λεμόνι 

εκχύλισμα βανίλιας 

Για το γλάσο

440 γρ. ζάχαρη άχνη

85 γρ. ξινόγαλα

20 γρ. χυμός λεμονιού

ξύσμα λεμονιού

παπαρουνόσπορος

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει. 

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο 1-2 λεπτά και μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.

Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το μείγμα να έχει ασπρίσει αρκετά και να έχει αρκετά αέρινη υφή. 

Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα που ρίχνουμε στο μείγμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο. 

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, σε δόσεις, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί η κάθε δόση στο μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη. Δεν παρα-χτυπάμε το μείγμα.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια και τα ομογενοποιούμε. 

Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά περίπου. 

Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει στεγνό. 

Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη άχνη, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα. 

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ