Ντίνα Νικολάου: Τάρτα με καβουρδισμένο αλεύρι και σοκολάτα - Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά  θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του.

Υλικά

Για τη βάση

Για την κρέμα

Για την γκανάζ

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη βάση

  1.  

    Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι τα θρυμματίζω και προσθέτω σταδιακά το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν σε μια πυκνή πάστα. Αδειάζω την πάστα σε μια φόρμα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, διαμέτρου 22 εκ. Πιέζω την πάστα για να καλύψει την βάση και περίπου 1½ εκατοστό από τα τοιχώματα. Σκεπάζω την ταρτιέρα με μεμβράνη και βάζω στο ψυγείο.

     

Για την κρέμα

  1.  

    Βάζω το αλεύρι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζω σε μέτρια φωτιά. Το καβουρδίζω για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καστανό χρώμα. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε ένα ταψάκι. Το αφήνω να κρυώσει.

     

  2.  

    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα για 5-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και μόλις ενωθούν στο μίγμα προσθέτω το καβουρδισμένο αλεύρι και τη σοκολάτα. Χτυπάω καλά μέχρι να ενωθούν και προσθέτω την κρέμα γάλακτος. Χτυπάω όλα τα υλικά για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.

     

  3.  

    Αδειάζω την κρέμα στην κρύα τάρτα, ισιώνω καλά και σκεπάζω με μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

     

Για την γκανάζ

  1.  

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Βάζω την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αφήνω την κρέμα για 10 λεπτά και την αδειάζω επάνω στην κρύα τάρτα. Πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και αφήνω την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ