Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Κολομβία: εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο δημοσιογράφους - Τους πυροβόλησαν και τους σκότωσαν δύο άντρες με μηχανάκι

Τους επιτέθηκαν, ενώ επέστρεφαν από μια θρησκευτική γιορτή

Άγρια δολοφονία δύο δημοσιογράφων στην Κολομβία.

Ο Λεϊνέρ Μοντέρο, 37 ετών, διευθυντής ενός διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού και η Ντίλια Κοντρέρας, 39 ετών, η διευθύντρια της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Sol Digital, δέχτηκαν πυροβολισμούς και πέθαναν ακαριαία κοντά στην κοινότητα Φουντασιόν, στην επαρχία Μαγκνταλένα. Βρίσκονταν σε έναν αυτοκινητόδρομο, ανάμεσα στις πόλεις Ελ Κοπέι και Φουντασιόν, όταν δύο εκτελεστές πλησίασαν το αυτοκίνητό τους και άνοιξαν πυρ, όπως ανέφερε ο συνταγματάρχης Άντρες Σέρνα, ο διοικητής της αστυνομίας της Μαγκνταλένα.

 

 

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Μοντέρο είχε εμπλακεί νωρίτερα σε μια φραστική αντέγκληση με άλλα πρόσωπα. «Έπειτα από τη μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε, ο δημοσιογράφος αποφάσισε να φύγει από τη γιορτή με το αυτοκίνητό του, παίρνοντας μαζί του την Ντίλια και έναν άλλον άνδρα». Παραμένει ασαφές αν τα δύο αυτά επεισόδια σχετίζονται μεταξύ τους.

«Δεσμευόμαστε απέναντι στους πολίτες της Μαγκνταλένα να διαλευκάνουμε το συντομότερο δυνατόν αυτήν τη θλιβερή υπόθεση με θύματα δύο δημοσιογράφους, αξιοσέβαστους στην ένωσή τους, στις οικογένειές τους και τους γνωστούς τους», δήλωσε ο Σέρνα. Αν και οι αρχές λένε ότι δεν είναι βέβαιο πως οι δολοφονίες σχετίζονται με την επαγγελματική ιδιότητα των θυμάτων, το Ίδρυμα Ελευθερίας του Τύπου ζήτησε να διενεργηθεί γρήγορα έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η δουλειά των δύο δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ