Γιάννης Λουκάκος: Κέικ αμυγδάλου με καρύδα - Το τέλειο κέρασμα, όταν έχετε καλεσμένους

Τα παιδιά σας θα το αγαπήσουν... 

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ.  αμυγδαλόσκονη
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • ΒΟΥΤΥΡΟ
  • ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
  • ΑΥΓΑ
  • ΓΑΛΑ
  • ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ (baking powder)

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά με τη σειρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με βούτυρο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά.
  • Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 περίπου λεπτά.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ