Σπύρος Σούλης: Τα πιο «παρεξηγημένα» χρώματα, τα οποία κάνουν δυναμικό comeback

Αυτά τα χρώματα μπορεί να τα θεωρείτε ξεπερασμένα αλλά διεκδικούν και πάλι μια θέση στην καρδιά και στο σπίτι σας!

Τα χρωματολόγια είναι γεμάτα επιλογές και πηγές έμπνευσης αλλά είναι γεγονός ότι ορισμένα χρώματα κι αποχρώσεις δεν απολαμβάνουν της... διακοσμητικής αναγνώρισης που τους αξίζει γιατί πολλοί -ανάμεσά τους ενδεχομένως να βρίσκεστε κι εσείς- τα θεωρούν ξεπερασμένα και βαρετά. Το spirossoulis.com έψαξε και βρήκε τα πιο «παρεξηγημένα» χρώματα, τα οποία επιστρέφουν δυναμικά αυτή τη σεζόν, και σας παρουσιάζουμε τους λόγους που θα σας κάνουν να τα ξαναγαπήσετε!

Λευκό

Το βρίσκετε συνηθισμένο και βαρετό, αλλά το λευκό θεωρείται ο βασιλιάς των χρωμάτων. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την πλέον κλασική επιλογή για τους τοίχους και τα ντουλάπια της κουζίνας σας, το λευκό μπορεί να αναζωογονήσει και να φωτίσει κάθε χώρο. Κι αν δεν θέλετε να ψηφίσετε... λευκό σε όλα, δοκιμάστε να παίξετε με λευκά έπιπλα, ριχτάρια και καλύμματα για να δείτε το χώρο σας να αποκτά βάθος και διακοσμητικό ενδιαφέρον και να μεταμορφώνεται σε εστία κομψότητας και πολυτέλειας. Η γούνα είναι επίσης ένα πολύ δυνατό trend φέτος και μπορείτε άνετα να την βάλετε στο υπνοδωμάτιο ή και το σαλόνι σας φέτος. Αυτόν τον χειμώνα αποτελεί must και το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνει τον χώρο σας να δείχνει πολύ ζεστός και φιλόξενος.

Γκρι

Μπορεί να μην ήταν ποτέ η πρώτη σας επιλογή αλλά εμείς το αγαπάμε. Το γκρι είναι ένα χρώμα που δίνει την αίσθηση του μουντού και του κρύου. Στην πραγματικότητα, αν συνδυαστεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο και σούπερ στιλάτο αποτέλεσμα. Στην φωτογραφία που ακολουθεί το απαλό γκρι στους τοίχους και το ταβάνι δημιουργεί ένα όμορφο περιβάλλον του οποίου η μονοτονία «σπάει» κυρίως από τα ξύλινα έπιπλα που υπάρχουν διάσπαρτα στον χώρο.

Πορτοκαλί

Από τα πλέον ιδιαίτερα χρώματα, το πορτοκαλί έχει φανατικούς οπαδούς αλλά κι εξίσου φανατικούς πολέμιους. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, το πορτοκαλί έχει γίνει συνώνυμο της πολυτέλειας χάρη σε μεγάλους οίκους μόδας οι οποίοι το έχουν εντάξει μόνιμα στη χρωματική παλέτα τους. Σύμφωνα δε με τους ψυχολόγους, το πορτοκαλί είναι αναζωογονητικό και διεγερτικό χρώμα κι, έτσι, ενισχύει την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωσή. Με άλλα λόγια, το πορτοκαλί είναι ιδανικό χρώμα για το καθιστικό, την κουζίνα και το γραφείο σας. Για ένα φίνο και πολυτελές look, προτιμήστε τις πιο απαλές και «αθόρυβες» αποχρώσεις του (π.χ. το ροδακινί) και συνδυάστε τις με γκρι, ροζ και μπλε έπιπλα κι αξεσουάρ.

Καφέ

Ακόμα και οι εξπέρ της διακόσμησης προειδοποιούν: το καφέ είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο χρώμα. Κι αυτό γιατί θεωρείται βαρύ, μουντό και μονότονο. Παράλληλα, αποτελεί συχνή επιλογή για τα εργένικα σπίτια στα οποία, συνήθως, τα σκούρα χρώματα κυριαρχούν. Παρόλα αυτά, αποχρώσεις του καφέ όπως το καφέ της σοκολάτας και το κακάο, είναι ιδανικές για τo γραφείο, το καθιστικό και το παιδικό δωμάτιο - ειδικά αν τα συνδυάσετε με αποχρώσεις του μπεζ. Για να δημιουργήσετε ένα φρέσκο και μοντέρνο αποτέλεσμα που θα κάνει το χώρο σας πιο φωτεινό, χαρούμενο και φιλόξενο, τολμήστε να ζωντανέψετε τους καφέ τοίχους σας συνδυάζοντάς το χρώμα τους με έπιπλα και αξεσουάρ σε αποχρώσεις του πράσινου (όπως το πράσινο του φασκόμηλου, το σαρτρέζ, το πράσινο της μέντας), τις παστέλ αποχρώσεις του μπλε και το ζωηρό κόκκινο!

Κόκκινο

Μπορεί στο άκουσμά του και να σας έρχετε στο μυαλό το επίσημο κόκκινο χαλί, ωστόσο αυτό το χρώμα είναι κατάλληλο και για το σπίτι σας. Αν και πρόκειται για ένα από τα πλέον κλασικά, διαχρονικά και παραδοσιακά χρώματα, είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το κόκκινο δεν βρίσκεται στο ύψος της διακοσμητικής δόξας του. Ωστόσο, φέτος, κάνει δυναμικό comeback: δοκιμάστε να βάλετε τις πιο απαλές και ροζ αποχρώσεις του (όπως το χρώμα του κερασιού) στους τοίχους της τραπεζαρίας, της κουζίνας και του γραφείου σας ή, αν διστάζετε να φτάσετε στα... άκρα, τολμήστε να βάψετε τα έπιπλα και τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου σας.

Ροζ

Μπορεί κι εσείς να ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία που το θεωρεί ταιριαστό μόνο για κουκλόσπιτα και παιδικά κοριτσίστικα δωμάτια. Η πικρή διακοσμητική αλήθεια όμως είναι πως το ροζ αποτελεί ένα χρώμα-πασπαρτού ενώ οι φρέσκες και οι πιο παστέλ αποχρώσεις του ροζ (όπως εκείνη του τριαντάφυλλου) μπορεί να χαρίσουν ξεχωριστό μοντέρνο, vintage και πολυτελές ύφος στο μπάνιο, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιο σας ειδικά αν τολμήσετε να τις συνδυάζετε με αξεσουάρ σε πιο αντρικά και «σοβαρά» χρώματα, όπως είναι το ναυτικό μπλε και το σκούρο πράσινο. Η φετινή απόχρωση του ροζ που θα σας ξετρελάνει είναι αυτή του «σκονισμένου» και ξεθωριασμένου ροζ την οποία μπορείτε άφοβα να βάλετε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας.

Μαύρο

Το μαύρο επιστρέφει φέτος δυναμικά στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Κι ενώ πολλοί το θεωρούν μουντό και... καταθλιπτικό, οι ειδικοί προτείνουν να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε στο σπίτι σας έντονο και δραματικό χαρακτήρα. Όσο για το πώς προτείνουν να το εντάξετε στο χώρο σας; Προτιμήστε να βάψετε... μαύρα τα δωμάτια που λούζονται από φυσικό φως και να το συνδυάσετε με ανοιχτά, έντονα και ποπ χρώματα όπως είναι το λευκό, το μουσταρδί, το πράσινο, το μπλε του κοβαλτίου, το τιρκουάζ και το κοραλί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ