Θρίλερ: Κυνηγητό τουριστών με ταύρους και από κάτω ο γκρεμός 

«El Pilon» είναι το όνομα του φεστιβάλ στις Falces 

 

Το παιχνίδι με τον ταύρο είναι εξαιρετικά παλιό, αφού μια μορφή σπορ που περιλάμβανε ταύρους λάμβανε χώρα ακόμα και στον πανάρχαιο μινωικό πολιτισμό.

Και παρότι ο δολοφονικός χαρακτήρας της ταυρομαχίας έλκει την καταγωγή του από τους μονομάχους και τα άγρια θηρία των ρωμαϊκών αρένων, ήταν στην Ισπανία του 18ου αιώνα που οι ταυρομαχίες θα έπαιρναν τη σύγχρονη μορφή τους.

Σήμερα οι ταυρομαχίες, που παραδοσιακά ξεκινούν τον Φεβρουάριο στο Βαλδεμορίγιο, μια μικρή πόλη που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα έξω από τη Μαδρίτη, δεν είναι το ίδιο αγαπητές με το παρελθόν, εγείρουν τη μεγάλη αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και συζητείται ευρέως η απαγόρευση τους. Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ φαίνεται ωστόσο να έχει την πολιτική βούληση να απαγορεύσει ρητά, αυτό που ακόμα και σήμερα οι Ισπανοί αποκαλούν «εθνική γιορτή».

Μέχρι να γείρει η πλάστιγγα προς τη μία ή την άλλη πλευρά θα συνεχίζεται το φεστιβάλ με ταύρους «El Pilon» στις Falces στην περιοχή της Ναβάρα, το οποίο αντί για τους δρόμους της πόλης διεξάγεται σε ένα στενό πέρασμα ανάμεσα από βουνό και γκρεμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ