Μεγάλο σκάνδαλο στη Γαλλία με βίντεο που δείχνει φυλακισμένους να έχουν δημιουργήσει πίστα καρτ στο προαύλιο - παίζουν Survivor 

Το υπουργείο δικαιοσύνης δέχεται πιέσεις για εξηγήσεις 

 

Χωρίς τέλος τα προβλήματα για την Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν. Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει κρατούμενους σε φυλακές να διασκεδάζουν σε πίστα καρτ στο προαύλιο, αλλά και με άλλα παιχνίδια που έχουν παρουσιαστεί στο διάσημο reality επιβίωσης Survivor.

Σύμφωνα με τη Le Figaro, όλα ξεκίνησαν όταν είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο διάρκειας 25 λεπτών στο οποίο οι κρατούμενοι στις φυλακές Fresnes συμμετέχουν σε αγώνες καρτ, αλλά και σε άλλα παιχνίδια στο προαύλιο της φυλακής που είχαν βασιστεί ένα γαλλικό τηλεοπτικό σόου αλά Survivor.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Éric Dupond-Moretti, περιέγραψε το βίντεο ως «σοκαριστικό» και διέταξε μια εσωτερική έρευνα. Και όλα αυτά, όπως γράφει ο Guardian,  την ώρα που το γραφείο Τύπου του υπουργείου ανέφερε ότι ενέκρινε το έργο και είδε την ταινία προτού αυτή προβληθεί, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια των φυλακών.

Μάλιστα το συγκεκριμένο γεγονός πιστεύεται ότι έχει εγκριθεί και από τη γαλλική σωφρονιστική αρχή. Ο Jimmy Delliste, ο διοικητής της φυλακής στο Fresnes, νότια του Παρισιού, υπερασπίστηκε την εκδήλωση λέγοντας ότι ήταν μια «αδελφική περίσταση» και ευχαρίστησε τους διοργανωτές. Οι αγώνες συγκέντρωσαν 1.700 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό, είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ