To τρυφερό αγκαζέ της Σίας Κοσιώνη στον Κώστα Μπακογιάννη - πήγαν μαζί στα αποκαλυπτήρια της προτομής του πατέρα του, Παύλου

Το Θέρμο τίμησε τον Παύλο Μπακογιάννη...

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του πατέρα του, του αείμνηστου Ευρυτάνα πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, στο προαύλιο του Γυμνασίου στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, εκεί όπου είχε ζήσει τα μαθητικά του χρόνια. 

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, χαρακτήρισε την εκδήλωση "χρέος απέναντι στον Παύλο Μπακογιάννη" και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ελληνοαμερικανό Πέτρο Γρομητσάρη, που κάλυψε το κόστος της προτομής, αλλά και στον γλύπτη Ευάγγελο Τύμπα που την φιλοτέχνησε, και υπενθύμισε πως ο αείμνηστος πολιτικός πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια στο Θέρμο. 

 

 

 Βαθιά συγκινημένος ο δήμαρχος Αθηναίων, με την έναρξη της ομιλίας του σημείωσε πως «ένας δήμαρχος που σέβεται τον εαυτό του δεν πρέπει ποτέ να χάνει τα λόγια του. Θα μου συγχωρήσετε όμως την συγκίνηση, διότι η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να μιλήσω ακόμα και ιδιωτικά για τον πατέρα μου, πόσο μάλλον δημόσια - και γι' αυτό και δεν το έχω κάνει ποτέ 33 χρόνια τώρα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, για να συμπληρώσει πως «ερχόμενος σκεφτόμουνα τι θα έλεγε, δεν τολμώ να πω ότι μπορεί και να μας βλέπει, αλλά αν ήταν τώρα εδώ έτσι σε κάποια γωνιά τι θα μας έλεγε;

Instagram

Είναι ένα υπέροχο έργο τέχνης αυτό, αλλά βεβαίως ήταν ένας άνθρωπος με σάρκα, με οστά, με αίμα, με ζεστασιά. Με αυτό το μισό χαμόγελο. Δεν του άρεσαν οι τιμές, τα μεγαλεία, καθόλου μα καθόλου. Δεν ήθελε, ούτε να γίνει πλατεία, ούτε να γίνει δρόμος, ούτε να γίνει άγαλμα. Μην σας πω ότι κάπου μέσα του μπορεί και λίγο να τα έβλεπε με μία απόσταση - ακόμα όμως και αν δεν το ομολογούσε, είμαι σίγουρος ότι την αποψινή βραδιά θα την χαιρόταν πάρα μα πάρα πολύ, διότι αγαπούσε το Θέρμο». 

Ο Κώστας Μπακογιάννης έφερε στο προσκήνιο και παιδικές μνήμες, καθώς όπως είπε «το Θέρμο, στο σπίτι μας όταν μεγαλώναμε, είχε μυθικές διαστάσεις. Μεγαλύτερο από το Αγρίνιο. Μεγαλούπολη. Έτσι μιλούσε ο πατέρας μου για το Θέρμο και τον θυμάμαι να γελάει και να λάμπει ολόκληρος.

Γιατί εδώ είχε βρει την ασφάλεια, γιατί ήταν μια δύσκολη εποχή, μια πονεμένη εποχή, μία ματωμένη εποχή και εδώ μία κοινότητα ανθρώπων άνοιξε την αγκαλιά της για εκείνον - και την άνοιξε σε μία περίοδο στη ζωή ενός αγοριού, στην εφηβεία, την περίοδο που διαμορφώνεις το χαρακτήρα, παίρνεις τις αποφάσεις που μπορεί και να οδηγούν την ζωή σου για πολλά χρόνια, είναι η περίοδος που κάνεις τις μεγάλες επιλογές και πολλές από αυτές τις έκανε εδώ, γιατί είχε πάντοτε ξέρετε ένα δέσιμο με τον τόπο του, τον τόπο μας». 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η σύζυγος του δημάρχου Αθηναίων, Σία Κοσιώνη η οποία πόζαερε μαζί του κρατώντας τον τρυφερά από το χέρι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ