Τροχαία σοκ στην Τουρκία: 35 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε δύο φρικτά δυστυχήματα - Τα πλάνα προκαλούν ανατριχίλα

Φορτηγό και λεωφορείο παρέσυραν πεζούς....

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικά τροχαία στη νοτιοανατολική Τουρκία, όταν οχήματα έπεσαν πάνω σε άτομα που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και παρακολουθούσαν προηγούμενα ατυχήματα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Τα ατυχήματα του Σαββάτου συνέβησαν σε απόσταση μόλις 250 χιλιομέτρων μεταξύ τους στη νότια Τουρκία.

Το πρώτο συνέβη στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Gaziantep και Nizip, όταν ένα επιβατικό λεωφορείο συγκρούστηκε με τις ομάδες έκτακτης ανάγκης που είχαν ανταποκριθεί σε ένα δυστύχημα στη νοτιοανατολική επαρχία Mardin, δυτικά του Derik.

 

Τρεις πυροσβέστες, δύο τραυματιοφορείς και δύο δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των 15 που σκοτώθηκαν στον αυτοκινητόδρομο έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Suleyman Soylu σε ένα tweet. Οι άλλοι οκτώ νεκροί ήταν στο λεωφορείο, πρόσθεσε.

Είκοσι άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έλαβαν περίθαλψη, δήλωσε το Σάββατο ο περιφερειακός κυβερνήτης Davut Gul, αναφέρει το aljazeera.

 

 

Ολα ξεκίνησαν όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και γλίστρησε σε ένα ανάχωμα. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνθρωποι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ εκεί βρέθηκαν τυχαία και δύο δημοσιογράφοι που σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ilhas σταμάτησαν για να βοηθήσουν τα θύματα του πρώτου τροχαίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, ωστόσο, συνέβη το ασύλληπτο. Ενα λεωφορείο άρχισε να γλιστρά στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε άλλα αυτοκίνητα, να παρασύρει ανθρώπους που είχαν προστρέξει σε βοήθεια στο πρώτο τροχαίο αλλά και τους τραυματίες του τροχαίου.

 

 

«Γύρω στις 10:45 σήμερα το πρωί, ένα επιβατικό λεωφορείο συνετρίβη εδώ», δήλωσε ο Γκιούλ, μιλώντας από τον τόπο του δυστυχήματος στον δρόμο ανατολικά του Γκαζιαντέπ.

 

 

«Ενώ η πυροσβεστική, οι ιατρικές ομάδες και άλλοι συνάδελφοι ανταποκρίνονταν στο πρώτο τροχαίο, ένα άλλο λεωφορείο συνετρίβη 200 μέτρα πιο πίσω. Το δεύτερο λεωφορείο γλίστρησε σε αυτό το σημείο και χτύπησε τους δημοσιογράφους και τους τραυματίες από το προηγούμενο τροχαίο που βρίσκονταν στο έδαφος», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ