Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Πώς να καταλάβεις αν οι φίλοι σου έχουν καλές ή κακές προθέσεις;- Όρια και ότι δίνεις, παίρνεις

Φίλοι, η οικογένεια που επιλέγουμε! 

Οι φίλοι είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Οι καλοί φίλοι είναι εκεί για εμάς, κάνοντας τις καλές στιγμές ακόμα πιο διασκεδαστικές και τις δύσκολες στιγμές πιο υποφερτές. Αλλά δεν έχουν όλοι οι φίλοι τις καλύτερες προθέσεις.

Ακολουθούν κάποιοι  τρόποι για να καταλάβεις αν οι φίλοι σου έχουν καλές ή κακές προθέσεις.

Ό,τι δίνεις παίρνεις.

Φίλος πραγματικός, είναι κάποιος που στέκεται δίπλα σου όταν τον χρειάζεσαι, αλλά και κάποιος που μπορείς να τον “ανεβάσεις” όταν έχει πέσει.

Στην περίπτωση ενός φίλου, χωρίς τις καλύτερες προθέσεις, θα διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει ισορροπία. Εσύ είσαι πάντα δίπλα του, αλλά όταν τον χρειάζεσαι, όλο κάτι του τυχαίνει και δε μπορεί να είναι δίπλα σου.

Μία φιλία πρέπει να είναι αμφίδρομη. Δίνεις- παίρνεις. Αν είναι μονόδρομος, τότε ο φίλος σου ασχολείται περισσότερο με τον εαυτό του.

Όρια.

Ίσως στο σχολείο ήταν αυτονόητο μέρος της φιλίας σας να δανείζεσαι τα ρούχα των φίλων σου, χωρίς να ρωτάς και τούμπαλιν και να υποθέτεις ότι κάθε κομμάτι του ελεύθερου χρόνου, θα το περνάτε μαζί. Ή ότι ο ένας θα πληρώνει το σνακ του άλλου στο σχολείο, όταν δεν είχε χαρτζιλίκι.

Οι περισσότεροι από εμάς εξελισσόμαστε από αυτό το επίπεδο φιλίας, και βάζουμε πιο υγιή όρια. Αν πάλι διαπιστώσεις ότι ο φίλος σου καταπατά την ανεξαρτησία σου και νιώθεις ότι σε οδηγεί να κάνεις πράγματα ή να ανέχεσαι καταστάσεις που δεν σου ταιριάζουν, τότε ίσως πρέπει να ξανασκεφτείς τα όρια της φιλίας σου.

Σεβασμός.

Ένας φίλος που έχει καλές προθέσεις, θέλει να σε δει να προοδεύεις και να εξελίσσεσαι. Παρόλο που μπορεί να μην συμφωνεί πάντα μαζί σου, έχει στο μυαλό του το συμφέρον σου, και θέλει να σου δώσει τις συμβουλές του.

Κάποιος που δεν νοιάζεται για τη φιλία σας, αλλά μάλλον εξυπηρετεί τον εαυτό του μέσα από αυτήν, μπορεί συχνά να σε υποτιμήσει για τις επιλογές σου, να μην αναγνωρίσει την επιτυχία και την πρόοδό σου, ή να σε προσβάλει για να νιώσει ανώτερος. Αυτός δεν είναι αληθινός φίλος, γιατί δε σε σέβεται, αναφέρει το tsemperlidou.gr

Αρνητισμός.

Οι φίλοι δεν χρειάζεται να συμφωνούν σε όλα. Έτσι, εάν ένας φίλος επιμένει συνεχώς να συμφωνείς για όλα με τη γνώμη του, τότε ας συμφωνήσουμε, ότι δεν είναι πραγματικός φίλος και δεν έχει καλές προθέσεις.

Είναι εξουθενωτικό να βρίσκεσαι δίπλα σε κάποιον, που θέλει να μαλώσει μαζί σου για το οτιδήποτε. Δεν χρειάζεται να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, στους φίλους σου. Προφανώς, δεν εννοούμε ότι οι φίλοι σου δεν πρέπει να σε οδηγούν στο να γίνεις καλύτερος μέσα από υγιείς διαφωνίες, αλλά μια φιλία είναι ένας ασφαλής χώρος, για να κάνεις λάθη και να συνεχίσεις παρόλαυτα να έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν. Ο συνεχής αρνητισμός δεν έχει να φέρει τίποτα καλό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ