Νέα Ζηλανδία: Φώκια εισέβαλε σε σπίτι, τρόμαξε τη γάτα και άραξε στον καναπέ

Δεν κατέστρεψε τίποτα και ανακαλύφθηκε από τη μητέρα της οικογένειας 

 

Μια φώκια εισέβαλε σε ένα σπίτι στη Νέα Ζηλανδία, τρόμαξε τη γάτα και άραξε στον καναπέ για λίγες ώρες, μέχρι να την ανακαλύψει η μητέρα της οικογένειας που έμενε εκεί, αν και θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί και ο πατέρας, ο οποίος είναι θαλάσσιος βιολόγος.

Με έκπληξη και πολύ χιούμορ αντιμετώπισε η οικογένεια Ρος από τη Νέα Ζηλανδία την εισβολή της φώκιας στο σπίτι της στο όρος Μαουνγκάνουι το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Το ζώο δεν κατέστρεψε τίποτα ως εκ θαύματος ενώ ο μοναδικός που θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει, ο πατέρας της οικογένειας επειδή είναι θαλάσσιος βιολόγος, έλειπε εκείνη την ώρα από το σπίτι, έγραψε ο Guardian που έφερε την αστεία ιστορία στην επιφάνεια.

 

 

Ο Φιλ Ρος είπε ότι ήταν «ατυχές». «Το μεγάλο αστείο είναι ότι αυτή είναι πραγματικά η μόνη οικογενειακή έκτακτη ανάγκη όπου θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει ένας θαλάσσιος βιολόγος στο σπίτι», δήλωσε. «Έχασα πραγματικά την ευκαιρία μου να λάμψω». Όλα έγιναν την περασμένη Τετάρτη, όταν η σύζυγος του Φιλ Ρος, Τζεν, σηκώθηκε στις 06:00 το πρωί για να πάει γυμναστήριο. «Καθώς μπήκε στο αυτοκίνητο, κάτι γάβγισε από κάτω και ανασάλεψε. Νόμιζε ότι ήταν το σκυλί κάποιου… και δεν το σκέφτηκε πολύ».

Τελικά, όταν επέστρεψε περίπου 1 ώρα αργότερα, άνοιξε την πόρτα και βρήκε «μια χαριτωμένη μικρή φώκια», η οποία «φοβήθηκε λίγο και προχώρησε προς τον διάδρομο στο εφεδρικό δωμάτιο». Αρχικά, πρέπει να μπήκε μέσα από τα πορτάκια της γάτας, εξήγησε ο Φιλ Ρος.

Πιστεύει δε ότι η γάτα και η φώκια συναντήθηκαν έξω από το σπίτι και η Coco – το όνομα της γάτας – τρόμαξε ενώ η φώκια την ακολούθησε. «Η γάτα θα είχε πάει να υπερασπιστεί την περιοχή της και προφανώς η φώκια δεν φοβήθηκε τόσο όσο μερικά σκυλιά, οπότε η Coco πρέπει να κινήθηκε τρομαγμένη προς το σπίτι και να μπήκε από την είσοδό της και η φώκια πρέπει να την ακολούθησε».

Έτσι, η Τζεν αποφάσισε να ξυπνήσει τα δύο παιδιά τους για να δουν «το νέο τους κατοικίδιο». «Νόμιζαν ότι ήταν κουλ και αρκετά συναρπαστικό, αλλά αγνοούσαν τελείως το γεγονός ότι… σε πολλούς από τους φίλους τους δεν θα έρχονταν φώκιες να τους επισκεφτούν στα σπίτια τους».

Η φώκια έκατσε στο σπίτι για αρκετή ώρα προτού η Τζεν καταφέρει να τη βγάλει στον κήπο. Τελικά ένας δασοφύλακας εμφανίστηκε γύρω στις 10 το πρωί για να πάρει τη φώκια πίσω στη θάλασσα. Η οικογένεια έδωσε το όνομα «Όσκαρ» στη φώκια, η οποία τελικά αποδείχθηκε ευγενική παρέα, είπε ο Ρος, ο οποίος τόνισε ότι ευτυχώς δεν έκανε την ανάγκη της στο σπίτι. Εν τω μεταξύ η γάτα είχε πάει στο σπίτι του γείτονα και ήταν τρομοκρατημένη ακόμα και μετά από αρκετές ώρες.

Λόγω της ιδιότητάς του, ο Φιλ Ρος εξήγησε ότι δεν είναι ασυνήθιστο για τις νεαρές φώκιες να περιφέρονται στην περιοχή τέτοια εποχή, επειδή αρχίζουν να απογαλακτίζονται και να βγαίνουν μόνες τους. «Υποθέτω, όπως όλοι οι έφηβοι, δεν παίρνουν απαραίτητα λογικές αποφάσεις».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ