Πέθανε στα 96 της η Madame Butterfly της Haute Couture – Η Ιαπωνέζα που έραβε για την Γκρέις Κέλι 

Ήταν ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες στη χώρα της που τέθηκε επικεφαλής διεθνούς εταιρείας μόδας.
 

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών στις 11 Αυγούστου στο σπίτι της στο Τόκιο η καταξιωμένη στιλίστρια, Χανάε Μόρι

Γνωστή με το προσωνύμιο «Madame Butterfly» για τα εμπνευσμένα από τις πεταλούδες σχέδια που έγινε το σήμα κατατεθέν της στην πορεία των δεκαετιών, υπέγραψε πολυτελείς δημιουργίες που φόρεσαν η Νάνσι Ρέιγκαν, η Γκρέις Κέλι και πολλά μέλη της ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας και της ιαπωνικής ελίτ. Ήταν μάλιστα ανάμεσα στις ελάχιστες γυναίκες στην Ιαπωνία που τέθηκε επικεφαλής διεθνούς εταιρείας μόδας.

Η καριέρα της την οδήγησε από το Τόκιο —όπου έκανε το ντεμπούτο της, δημιουργώντας κοστούμια για τον κινηματογράφο— στη Νέα Υόρκη και στο Παρίσι όπου, το 1997, είδε τον οίκο μόδας του οποίου ηγείτο να γίνεται ο πρώτος από την Ασία που εντάχθηκε στην haute couture.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρώτη κολεξιόν της που παρουσιάστηκε στο εξωτερικό (στη Νέα Υόρκη το 1965) γιόρταζε τη συνάντηση «Ανατολής» και «Δύσης». Μεγάλα ονόματα της ιαπωνικής μόδας, όπως ο Ίσε Μιγιάκι, που πέθανε στις αρχές του μήνα, ακολούθησαν τα βήματά της.

Παρά το κλείσιμο του παρισινού ατελιέ της το 2004 μετά το τελευταίο ντεφιλέ της στη γαλλική πρωτεύουσα, μπουτίκ της Χανάε Μόρι παραμένουν ανοικτές στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Τα αρώματά της πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ