«Χρυσός » ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου:Το παιδί από τα Γρεβενά «πέταξε» στα 8,52 μέτρα

Ο Μίλτος Τεντόγλου με το 8.52 που έκανε στο τελικό του μήκους κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ σταδίου που κρατούσε ο Ιβάν Πεντρόσο από το 1999 με 8,43 στο Μόναχο.

Ο «φτερωτός» Μίλτος ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και το επιβεβαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο, κάνοντας ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 8.52μ.

 

 

Το «παιδί από τα Γρεβενά »πρόσθεσε το όνομα του σε μία κλειστή λίστα αφού έγινε μόλις ο τέταρτος που καταφέρνει να υπερασπιστεί το στέμμα του στο μήκος που είχε κατακτήσει στο Βερολίνο το 2018..Οι τρεις προηγούμενοι ήταν οι Βίλεμ Λέχουμ (Γερμανία, 1934-38), ακολούθησε ο Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν ο οποίος αγωνιζόταν για την Σοβιετική Ένωση (1958-62) και τρίτος ο Γκρεγκ Ράδερφορντ (Μ. Βρετανία) που είχε κυριαρχήσει το 2014 και το 2016.

 

 

 

 

 

 

 

Έτοιμος για την κορυφή του κόσμου, αλλά και αποφασισμένος να κυνηγήσει το απόλυτο, ένα άλμα στα 9 μέτρα, δήλωσε ο 24χρονος άλτης του μήκους μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο.

 

 

«Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω, ό,τι καλύτερο μπορώ. Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει. Είμαι πολύ χαρούμενος, χρυσό μετάλλιο, ρεκόρ αγώνα, μεγάλη επίδοση. Αυτό ψάχνω σε κάθε διοργάνωση. Μπορούσα και στο Παγκόσμιο, αλλά είναι δύσκολο, εντάξει. Ήμουν δεύτερος, ok.Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ