Top Woman η Χριστίνα Ζαμουζάρη-Οδηγεί τουριστικά λεωφορεία στη Ρόδο& δεν φοβάται τίποτα(φωτό)

Μια γυναίκα στο τιμόνι τουριστικού λεωφορείου στη Ρόδο.Στην αρχή σκεφτόμουν :Εγώ θα το οδηγήσω αυτό;»

Είναι οδηγός τουριστικών λεωφορείων τα τελευταία επτά χρόνια στη Ρόδο η Χρυσούλα Ζαμουζάρη και όπως δηλώνει στη «Ροδιακή» λατρεύει τη δουλειά της.«Δούλευα για πολλά χρόνια σε ξενοδοχεία. Το 2016 όταν ξεκίνησαν κάποια οικονομικά προβλήματα, αποφάσισα να παραιτηθώ και να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Είδα μια αγγελία όπου έψαχναν επαγγελματίες οδηγούς  και σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Θυμάμαι τότε, στην αρχή, όταν πήγα να πάρω το επαγγελματικό δίπλωμα, είδα μπροστά μου ένα από τα μεγάλα λεωφορεία και σκέφτηκα «εγώ θα το οδηγήσω αυτό;».Μόλις όμως πήρα το δίπλωμά μου και εξοικειώθηκα με τη δουλειά, δεν φοβόμουν τίποτα.Τα μεγάλα οχήματα δεν ήταν για μένα κάτι πρωτόγνωρο.  Ο πατέρας μου ήταν μηχανικός  και ο αδερφός μου οδηγός. Ήξερα τι να περιμένω». 

«Τo στερεότυπo ότι πρόκειται για ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, νομίζω έχει πλέον ξεπεραστεί. Με τους συνάδελφούς μου έχω άριστες σχέσεις, δεν υπήρξε παράξενη αντιμετώπιση από κανέναν».

Οι περισσότερες διαδρομές που κάνω είναι ευχάριστες. Οι επιβάτες με πλησιάζουν, συζητάνε μαζί μου. Έχει βέβαια και απρόοπτα η δουλειά μας, πρόσφατα μετέφερα έναν τουρίστα που με παρακολουθούσε να οδηγώ σε όλη τη διαδρομή, μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό του είχε βγει από τη θέση του και με κοιτούσε επίμονα, να δει αν οδηγώ σωστά!». «Με τις ευκολίες και τις δυσκολίες, παρά το βαρύ ωράριο και τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο, την αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, την κάνω με όρεξη και μεράκι. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο».

Ωστόσο η Χριστίνα δεν είναι η μοναδική οδηγός σε λεωφορείο Οι τρεις δυναμικές γυναίκες οδηγοί της ΡΟΔΑ,η Μαρία Καρώνη, η Παρασκευή Χατζηαντωνίου και η Ειρήνη Καστρουνή κρατούν γερά το τιμόνι των αστικών λεωφορείων και δηλώνουν στη dimokratiki.gr ότι μία γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να το θέλει!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ