3ημερο εθνικό πένθος στο Μαυροβούνιο: 34χρονος σκότωσε 11 ανθρώπους σε άνευ προηγουμένου δολοφονικό αμόκ (φωτό - βίντεο)

 Άνδρας άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα...

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν άγνωστος άνοιξε πυρ στην πόλη Τσέτινα, στα κεντρικά της χώρας, μετέδωσαν η δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση του Μαυροβουνίου, RTCG, ο ιστότοπος In4s και η εφημερίδα Vijesti.

"Ένδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ένα μέλος της αστυνομίας", σύμφωνα με την RTCG, που πρόσθεσε ότι ο δράστης περιλαμβάνεται στον απολογισμό αυτό.

Αστυνομικός που μίλησε ζητώντας να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον αριθμό αυτό στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ιστότοπος Ιn4s ισχυρίζεται ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 34χρονος κάτοικος Βούτσκο Μπορίλοβιτς, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον αρκετών ατόμων γύρω από το σπίτι του. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες υπήρξε κάποια οικογενειακή διένεξη, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για τρεις βαριά τραυματίες που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, όπως και ότι ο δράστης για αρκετή ώρα δεν άφηνε τα ασθενοφόρα να προσεγγίσουν τους τραυματίες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Μαυροβουνίου, ο δράστης είχε μεταφέρει, πριν από λίγες ημέρες, την οικογένειά του σε άλλη περιοχή.

Αφού πήγε στο σπίτι του νοικάρη του, με τον οποίο είχε διαφορές, και σκότωσε τη γυναίκα και τα παιδιά του, του τηλεφώνησε και του ανακοίνωσε το φονικό.

Ακολούθως, σε κατάσταση αμόκ, βγήκε στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας άλλους επτά κατοίκους της περιοχής και τραυματίζοντας ακόμα έξι, δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν στο χειρουργείο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Μπορίλοβιτς δεν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, αλλά από σφαίρες συγχωριανού του, που έσπευσε να τον σταματήσει.

Ο δράστης είχε όπλο στη διάθεσή του, καθώς ήταν κυνηγός και διέθετε σχετική άδεια. Ο ίδιος εργαζόταν σαν σερβιτόρος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ