Κλείστε τώρα! 28η Οκτωβρίου στο Άμστερνταμ: 545 ευρώ, 4 ημέρες/ 3 νύχτες στην αβάν γκαρντ ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των ποδηλάτων (φωτό)

Τα παλιά κτίσματα, τα κανάλια, τα ποδήλατα και οι στενοί δρόμοι, της χαρίζουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα

Μια πόλη κτισμένη πάνω σε πολυάριθμα νησάκια, που συνδέονται μεταξύ τους με γραφικές γέφυρες και διώρυγες. Αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του "Χρυσού Αιώνα" της Ολλανδίας και χάρη στην ιδιαίτερη πολεοδομία της, η πόλη διεκδικεί τον τίτλο της "Βενετίας του Βορρά".

Το πρώτο συνθετικό του ονόματός της προκύπτει από τον ποταμό Άμστελ που την διασχίζει, ενώ το δεύτερο, το "νταμ", σημαίνει φράγμα. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης είναι ο μεγάλος αριθμός πλωτών σπιτιών που χρησιμοποιούνται ως μόνιμες κατοικίες και διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Μαζί με τα παλιά κτίσματα, τα κανάλια, τα ποδήλατα και τους στενούς δρόμους, της χαρίζουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Είναι μία από τις πιο ζωντανές μεγαλουπόλεις της Βόρειας Ευρώπης και μεγάλο πολιτιστικό και πανεπιστημιακό κέντρο.

Διαθέτει πολλά και σημαντικά μουσεία, όμορφες εκκλησίες, υπέροχα πάρκα. Αν και είναι η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τα διοικητικά καθήκοντα της πρωτεύουσας τα έχει αναλάβει η Χάγη. Το Άμστερνταμ είναι επίσης διεθνώς γνωστό για την επεξεργασία και το εμπόριο των διαμαντιών, καθώς και ως έδρα πολυάριθμων εφοπλιστικών εταιρειών.

Πέρα όμως από αυτά, θεωρείται και η Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του sex, εξ αιτίας της φημισμένης συνοικίας των "Κόκκινων Φαναριών". Ο ιδανικός τρόπος να γνωρίσετε την πόλη είναι να την περπατήσετε. Προσοχή όμως σε ορισμένα τμήματα των δρόμων και των πεζόδρομων, καθώς αποτελούν λωρίδες αποκλειστικά για ποδήλατα.

Τα Manesis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ για τις 28 Οκτωβρίου με τις αναχωρήσεις να είναι στις  27/10 και την τιμή να ξεκινά από 545€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

4 μέρες αεροπορικώς σε Άμστερνταμ - Πλατεία Μουσείων - Ολλανδική Ύπαιθρος - Βόλενταμ - Ρότερνταμ - Ντελφτ - Χάγη - Ουτρέχτη. Διαμονή στο ξενοδοχείο OZO AMSTERDAM 4* ή παρόμοιο  με πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ - Αθήνα - Άμστερνταμ Πανόραμα - Πλατεία Μουσείων - Ολλανδική Ύπαιθρος - Βόλενταμ - Φάρμα τυριών

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση. Άφιξη στο Διεθνες αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Η πιο πρωτοποριακή Πρωτεύουσα της Ευρώπης μας περιμένει να την εξερευνήσουμε! Πανοραμική γνωριμία της πόλεως όπου τα μοναδικά κανάλια και η πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν ως μια από τις γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Επίσκεψη με Δωρεάν είσοδο στην Πλατεία των Μουσείων και στο παλαιότερο Μουσείο Διαμαντιών Παγκοσμίως, τον γνωστό οίκο House of Coster Diamonds.

Συνεχίζουμε διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής και επισκεπτόμαστε το γνωστό ψαροχώρι στο Βόλενταμ. Φθάνοντας θα απολαύσουμε τη βόλτα μας στο γραφικό του λιμανάκι, δίπλα σε πολύχρωμα καταστήματα λαϊκής τέχνης και παραδοσιακά μπιστρό/καφέ που σερβίρουν τοπικές λιχουδιές.

Ο περίπατος μας στην προκυμαία, θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία εκείνα, όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι τους για της αγορές του Άμστερνταμ. Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπου εκεί 'η μικρή Ολλανδέζα' ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά.

Στη συνέχεια σειρά έχει το εξαιρετικό και νόστιμο! μέρος της επίσκεψης μας, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τους αμέτρητους συνδυασμούς των γεύσεων τους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Διανυκτέρευση Άμστερνταμ.

2η ΜΕΡΑ Άμστερνταμ - «This is Holland» - ‘Amsterdam Shopping Experience’ - Αγορές

Πρωϊνό. Συνάντηση στην ρεσεψιόν. Σήμερα θα επισκεφθούμε με Δωρεάν είσοδο, Δώρο του γραφείου μας, το εντυπωσιακό ‘This is Holland’ και θα απολαύσουμε την απολυτή αίσθηση πτήσης, σε μια πρωτόγνωρη θεαματική εμπειρία 5 διαστάσεων! Πάρτε τη θέση σας, αφήστε τον αέρα να χαϊδεύει τα μαλλιά σας και πετάξτε μαζί μας πάνω από τα αξιοθέατα της Ολλανδίας και τα πανέμορφά τοπία της. Το ‘This is Holland’ χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προσφέροντας μας μια βιωματική αίσθηση πτήσης.

Μέσω της εναέριας προοπτικής και χάρη στα εκπληκτικά ειδικά 5D εφέ νιώθουμε σαν να πετάμε πάνω Από Όλη την χώρα Μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις μας! Αμέσως μετά η μέρα μας συνεχίζεται ελεύθερη. Απολαύσετε το ‘Amsterdam Shopping Experience’ – Αγορές Το Άμστερνταμ ως παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, φημίζεται για τις αγορές του.

Μπορείτε να απολαύσετε την βόλτα σας, σε μια από τις φημισμένες αγορές της πόλης όπως στην Kalverstraat και στην P.C Hooftstraat η οποία φιλοξενεί τους παγκόσμιους οίκους μόδας. Μην παραλείψετε μια βόλτα στην γραφική περιοχή Jordaan (Γιόρνταν) και στους φημισμένους 'Εννέα δρόμους' (9 Straatjes).

Επίσης στα μεγάλα εμπορικά πολυκαταστήματα μπορείτε να βρείτε πληθώρα προϊόντων. Περπατήστε κατά μήκος των καναλιών και απολαύστε ένα καφέ, η γεύμα σε κάποιο από τα αμέτρητα καφέ/μπάρ και εστιατόρια. Το Άμστερνταμ είναι μια πόλη δεμένη με το νερό, με πολλούς πεζόδρομους και απίστευτα όμορφες πλωτές οδούς. Απολαύστε την Πόλη! Διανυκτέρευση Άμστερνταμ.

3η ΜΕΡΑ - Ρότερνταμ - Ντελφτ - Χάγη (προαιρετικά)

Πρωϊνό. Συνάντηση στη ρεσεψιόν. Στη σημερινή προαιρετική εκδρομή μας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις άλλες μεγάλες Ολλανδικές πόλεις Ρότερνταμ και Χάγη όπως και την μοναδική Μεσαιωνική πόλη του Ντελφτ. Στο Ρότερνταμ θα γνωρίσουμε την πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης Οι ουρανοξύστες, τα εκθαμβωτικά μοντέρνα κτίρια και οι εντυπωσιακές γέφυρες 'Willem & Erasmus' παρουσιάζουν μια φουτουριστική αρχιτεκτονική που καθηλώνει. Χάγη, μια «αριστοκρατική» πόλη, όντας η Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, και η Έδρα Διεθνών Οργανισμών όπως και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου. Φιλοξενεί το περίφημο Διεθνές Δικαστήριο γνωστό και ως «Παλάτι της Ειρήνης» όπου μαζί με τις όμορφες αριστοκρατικές επαύλεις και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτεί την πιο κομψή ολλανδική πόλη.

Συνεχίζουμε για το Ντελφτ, πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους. Μια ιστορική πόλη που με το πανέμορφο μεσαιωνικό της κέντρο, τα ιδιαίτερα κανάλια, το θαυμαστό δημαρχείο της και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή! Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση Άμστερνταμ. (Κόστος συμμετοχής 85€).

4η ΜΕΡΑ - Άμστερνταμ - Ουτρέχτη - Αθήνα

Πρωϊνό. Παράδοση των δωμάτιων μας. Συνάντηση στην ρεσεψιόν. Αναχώρηση με τις αποσκευές μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε την Ουτρέχτη, μια ξεχωριστή πόλη στην ‘καρδιά’ της χώρας που κατά τον 17ο Χρυσό αιώνα, διαδραμάτισε ένα πολύ σημαντικό ρόλο και εξελίχθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερά κέντρα εμπορείου. Ξεχωρίζει ο Καθεδρικός Ναός Dom-St. Martin, που μαζί με το ιστορικό κέντρο και τα παραδοσιακά κτίρια, την καθιστούν μια από τις πιο χαρακτηριστικές πόλεις της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος μέχρι την μεταφορά στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

Δείτε όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι εδώ.

*Φωτογραφίες via Manesis Travel

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ