Κβαντική διεμπλοκή! Δηλαδή ξέρετε πράγματα πριν συμβούν; Έχετε διαίσθηση; Δεν είναι τυχαίο, αλλά φυσική

Ενώ αυτές οι λεγόμενες «συμπτώσεις» συμβαίνουν συνεχώς, σκεφτήκατε ποτέ γιατί; 

Γνωρίζετε ότι ένας φίλος πρόκειται να καλέσει δευτερόλεπτα πριν χτυπήσει το τηλέφωνο. Έχετε μια προαίσθηση ότι πρόκειται να δείτε κάποιον, και όταν στρίψετε στη γωνία, είναι εκεί.

Ενώ αυτές οι λεγόμενες «συμπτώσεις» συμβαίνουν συνεχώς, σκεφτήκατε ποτέ γιατί; Πέρα από τις θεωρίες για ψυχικούς ή καρμικούς δεσμούς, η απάντηση μπορεί να κρύβεται στην κβαντική φυσική!

Φαίνεται ότι μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τα πώς και τα γιατί πίσω από τα ψυχικά γεγονότα και οι απαντήσεις δεν είναι τόσο «μαγικές», όσο ίσως φαντάζεστε. Η επιστήμη έρχεται να επικυρώσει τα φαινόμενα.

Επομένως, αν έχετε αισθανθεί ποτέ περίεργα συνδεδεμένοι με κάποιον ή έχετε την ικανότητα να γνωρίζετε πράγματα πριν συμβούν, προετοιμαστείτε να νιώσετε επιστημονικά τεκμηριωμένοι!

Στον κόσμο της κβαντικής φυσικής, υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται κβαντική διεμπλοκή.

Η κβαντική διεμπλοκή (αποκαλούμενη και κβαντικός εναγκαλισμός) είναι το φαινόμενο κατά το οποίο δύο σωματίδια ή ομάδες σωματιδίων που δημιουργούνται μαζί ή αλληλεπιδρούν συνενώνοντας τις κυματοσυναρτήσεις τους, παραμένουν τόσο ισχυρά συνδεδεμένα μεταξύ τους, ασχέτως του χώρου που μεσολαβεί πλέον από το ένα στο άλλο.

Ακόμη κι αν σταλεί το ένα από τα δύο στο άλλο άκρο του σύμπαντος και συμβεί κάτι σε οποιοδήποτε από τα δύο, το άλλο αντιδρά ακαριαία. Έτσι, φαίνεται είτε πως η πληροφορία μπορεί να ταξιδέψει με άπειρη ταχύτητα, είτε πως στην πραγματικότητα τα δύο αντικείμενα βρίσκονται ακόμα σε «επαφή», σε σύνδεση μεταξύ τους, σε κατάσταση διεμπλοκής.

Η κβαντική διεμπλοκή είναι υπαρκτό φαινόμενο και παρατηρείται σε πειράματα, όχι μόνο στο μικρόκοσμο, αλλά και σε μεγαλύτερες κλίμακες.

Οι άνθρωποι αποτελούνται επίσης από μικροσκοπικά υποατομικά σωματίδια, με αποτέλεσμα ορισμένοι επιστήμονες να πιστεύουν ότι τα δικά μας σωματίδια μπορεί να «μπλέξουν» με τα σωματίδια των άλλων όταν ερωτευόμαστε ή δημιουργούμε έναν ισχυρό δεσμό.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ονόμασε αυτή την «απόκοσμη δράση από απόσταση» και θα μπορούσε να είναι ο λόγος που έχουμε ανεξήγητες «γνώσεις» ή παραμένουμε συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους μετά από χρόνια μακριά.

Ο Dean Radin, συγγραφέας του “Entangled Minds” και επικεφαλής επιστήμονας στο Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών, λέει ότι οι πρώιμες ανακαλύψεις σχετικά με την διεμπλοκή προσφέρουν επικύρωση στις ψυχικές εμπειρίες.

«Οι ψυχικές εμπειρίες δεν θεωρούνται πλέον ως σπάνια ανθρώπινα ταλέντα, θεϊκά χαρίσματα ή “δυνάμεις” που με μαγικό τρόπο υπερβαίνουν τα συνηθισμένα φυσικά όρια», λέει ο Radin. «Αντίθετα, γίνεται μια αναπόφευκτη συνέπεια της ζωής σε μια διασυνδεδεμένη, μπερδεμένη φυσική πραγματικότητα».

Με άλλα λόγια, αυτή η παραφυσική δραστηριότητα είναι στην πραγματικότητα ένα φυσικό φαινόμενο που εξετάζει η επιστήμη της φυσικής.

Ο Rupert Sheldrake, βιολόγος και συγγραφέας, συμφώνησε με τον Radin, δηλώνοντας ότι η διεμπλοκή μεταξύ των ανθρώπων είναι αναμφισβήτητα δυνατή. Εξισώνει μάλιστα τη σύνδεση με τα ζώα. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που τα σκυλιά μπορούν να αισθανθούν ακριβώς πότε οι άνθρωποι τους επιστρέφουν στο σπίτι παρά την απόσταση ή τα ασταθή προγράμματα.

Έχουν γίνει επίσης σημαντικές μελέτες σχετικά με τη δύναμη της σκέψης

Ερευνητές επιμένουν ότι οι σκέψεις ενός ατόμου μπορούν να επηρεάσουν έναν άλλο εάν και τα δύο άτομα μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό (δηλαδή, διεμπλοκή).

Ο Peter Baksa, συγγραφέας και ερευνητής δημοσιογράφος, το θέτει ως εξής: επειδή το ανθρώπινο σώμα έχει ηλεκτρικό πεδίο και οι σκέψεις είναι ενέργεια που σχηματίζεται σε αυτό το ηλεκτρικό πεδίο, το μυαλό μας είναι ουσιαστικά πομποδέκτης. Μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει σήματα με άλλους μέσω των ηλεκτρονικών συχνοτήτων των σκέψεών μας, σύμφωνα με την Μαρία Καλοπούλου και το womanidol.com.

Με βάση τις ιδιότητες της διεμπλοκής, τα εγκεφαλικά μας κύματα μπορεί κυριολεκτικά να επηρεάσουν τη φυσική πραγματικότητα.

Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που μπορούμε να νιώσουμε ότι κάποιος μας σκέφτεται ή να «ξέρουμε» ότι πρόκειται να επικοινωνήσει μαζί μας. Απλώς συλλέγουμε την ενέργεια της σκέψης που μεταδίδουν.

Καθώς οι ερευνητές συνεχίζουν να ξεκλειδώνουν τα μυστήρια της διεμπλοκής, πολλοί ήδη συνδέουν τις κουκκίδες μεταξύ αυτού του παράξενου φαινομένου και των καθημερινών συμπτώσεων.

Είναι συναρπαστικό να πιστεύει κανείς ότι οι ψυχικές εμπειρίες μπορεί στην πραγματικότητα να είναι υποπροϊόντα συνδέσεων μεταξύ σωματιδίων ή ότι ο εγκέφαλος λαμβάνει ενέργεια σκέψης όπως τα ραδιοκύματα.

Αν αναρωτιέστε αν έχετε διεμπλοκή με κάποιον άλλο, δείτε πέντε σημάδια που αποδεικνύει ότι η έρευνα είναι εύλογη μέσω αιτίας και αποτελέσματος.

1. Κατακλύζεστε από έντονα συναισθήματα χωρίς εμφανή πηγή

Το ένα λεπτό όλα πάνε καλά, το επόμενο νιώθετε ενοχές, κατάθλιψη ή άγχος χωρίς λόγο. Το συναίσθημα επιμένει, δυναμώνει και ξαφνικά, ένας φίλος που σε αδίκησε, εμφανίζεται για να επανορθώσει. Ή ίσως νιώθετε με ανεβασμένη διάθεση, λίγο πριν μάθετε καλά νέα για ένα μέλος της οικογένειας.

Εάν είναι δυνατή η κβαντική διεμπλοκή μεταξύ των ανθρώπων, μπορεί να «επέμβετε» στα συναισθήματα ενός αγαπημένου σας προσώπου. Σκεφτείτε το ως μια άμεση τηλεφωνική γραμμή στη διάθεση του άλλου.

2. Δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε κάποιον

Από το πουθενά, κάποιος που γνωρίζετε καταλαμβάνει όλο το μυαλό σας. Εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να αποκοιμηθείτε ή παρακολουθείτε μια ταινία και δεν έχετε ιδέα γιατί.

Είναι τόσο δυνατό που σχεδόν μπορεί να νιώθετε ένα τράβηγμα στο στήθος. Αναρωτιέστε τι να κάνετε. Να τηλεφωνήσετε; Να στείλετε ένα μήνυμα;

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι αυτό το άτομο εστιάζει σε εσάς έντονη ενέργεια σκέψης και λαμβάνετε το σήμα δυνατά και καθαρά.

3. Βλέπετε προφητικά όνειρα

Ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα υποπτευόσασταν ότι ο σύντροφός σας, σας απατούσε, αλλά δεν μπορείτε να σταματήσετε να το ονειρεύεστε. Λίγες εβδομάδες αργότερα, σας σοκάρει όταν τον πιάνετε στα πράσα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό είναι η υποσυνείδητη συλλογή λεπτών ενδείξεων, αν και η διεμπλοκή μπορεί να είναι η πηγή.

Εάν ονειρεύεστε ζωηρά, ρεαλιστικά σενάρια ή τα όνειρα περιλαμβάνουν βαθιά συναισθήματα σχετικά με κάποιον που γνωρίζετε, αξίζει τον κόπο να το εξετάσετε. Μπορεί ο εγκέφαλός σας να χρησιμοποιεί τα όνειρα για να απελευθερώσει την ενέργεια που ανιχνεύει ή τα συναισθήματα κάποιου με τον οποίο εμπλέκεστε εν αγνοία σας.

4. «Ξέρεις» χωρίς να ξέρεις

Πρόκειται να στείλετε μήνυμα σε έναν φίλο και μόλις το χέρι σας αγγίξει το τηλέφωνο, σας στέλνει εκείνος πρώτος μήνυμα. Αισθάνεστε ότι το σημαντικό email που περιμένατε όλη την εβδομάδα είναι επιτέλους στα εισερχόμενά σας και μπαμ! — είναι εκεί.

Εάν αυτό το είδος των πραγμάτων είναι φυσιολογικό για εσάς, δώστε προσοχή στο άτομο ή στα άτομα που εμπλέκονται πιο συχνά σε αυτά τα περιστατικά.

Αυτή η «έκτη αίσθηση» μπορεί να υποδηλώνει ευαισθησία στην ενέργεια της σκέψης από μια συγκεκριμένη πηγή ή να είναι αποτέλεσμα διεμπλοκής. Αρχίστε να ψάχνετε για μοτίβα. μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που θα βρείτε.

5. Το σκεφτήκατε, και μόλις το ακούτε να το λένε

Υπάρχει κάποιος με τον οποίο παρατηρείτε ασυνήθιστες συμπτώσεις; Ίσως κάποιος έχει τη συνήθεια να δημοσιεύει σχόλια για το βιβλίο που μόλις διαβάζετε ή να αναφέρει μια περίεργη ταινία που μόλις παρακολουθήσατε και δεν είπατε τίποτα σε κανέναν.

Ξανά και ξανά, αυτό το άτομο απηχεί τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σκέψεις που κρατάτε ιδιωτικά σαν να είστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Θα μπορούσε να πρόκειται για συγγενικά πνεύματα, αλλά κάποιοι θα έλεγαν  ότι αυτός ο «αδιάκοπος καθρέφτης» θα μπορούσε να είναι απόδειξη μιας βαθιάς διεμπλοκής που δεν γνωρίζατε ότι έχετε μεταξύ σας.

Οι πιθανότητες είναι ότι αυτό το άτομο είναι κάποιος με τον οποίο ήσασταν πολύ κοντά είτε στο παρελθόν είτε στο παρόν.

Χωρίς αμφιβολία, με την πάροδο του χρόνου, το πεδίο της κβαντικής φυσικής θα συνεχίσει να αποκαλύπτει περισσότερες αλήθειες που ξεπερνούν τη φαντασία. Εν τω μεταξύ, οι υπόλοιποι από εμάς θα ζήσουμε αυτές τις συναρπαστικές αλήθειες για τον εαυτό μας και ίσως να έχουμε περισσότερη επίγνωση των σημάτων που στέλνουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ