Ο πιο φαρμακερός κήπος του κόσμου είναι επισκέψιμος: 100 είδη δηλητηριωδών & τοξικών φυτών - σπαρμένος & με ναρκωτικά (φωτό & βίντεο)

Στους χώρους του μπορούν ακόμη και τα χειρότερα σενάρια να γίνουν πραγματικότητα

 

«Αυτά τα φυτά μπορούν να σκοτώσουν» γράφει η πινακίδα στη μαύρη σιδερένια πόρτα με τις νεκροκεφαλές, που αποτελεί την είσοδο του κήπου Alnwick Castle στη Μεγάλη Βρετανία. Και όχι δεν πρόκειται για κακό αστείο αλλά για μια πολύ σοβαρή προειδοποίηση προς τους επισκέπτες του πιο φαρμακερού κόσμου σε όλο τον κόσμο ότι περνώντας την πόρτα του παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα. 

Φτιαγμένος το 2005 ο Δηλητηριώδης Κήπος (Poison Garden), όπως ονομάζεται, που βρίσκεται στο Νορθούμπερλαντ της βόρειας Αγγλίας, αποτελεί το σπίτι για 100 τοξικά, διεγερτικά και ναρκωτικά φυτά. «Πριν επιτραπεί στους επισκέπτες να εισέλθουν στους χώρους του, πρέπει πρώτα να τους δοθούν σαφείς οδηγίες ασφαλείας», αναφέρει στο BBC ο ξεναγός Ντον Σμιθ.

 

 

Για την ακρίβεια τους συστήνεται να μην ακουμπούν, γεύονται ή μυρίζουν κάποιο από τα φυτά του, αλλά και πάλι πολλοί φιλοξενούμενοι του λιποθυμούν από τις τοξικές αναθυμιάσεις του καθώς περπατούν στις διαδρόμους του. 

 

 

Ένα από τα επικίνδυνα φυτά που καλλιεργούνται εδώ είναι ο μοναχός ή ο λύκος, που περιέχει ακονιτίνη, μια νευροτοξίνη και καρδιοτοξίνη. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο από τα φυτά του: «Πιθανώς το πιο δηλητηριώδες φυτό που έχουμε στην πραγματικότητα εδώ είναι η ρικίνη η οποία περιέχει την τοξίνη ρικίνη) πιο γνωστή ως φυτό καστορέλαιο», προσθέτει ο Σμιθ. «Το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες θεωρεί ότι είναι το πιο δηλητηριώδες φυτό στον κόσμο», καταλήγει ο ίδιος.

Άλλα φυτά με δηλητηριώδη δράση είναι η Άτροπος η Ευθαλεία, γνωστή επίσης ως μπελαντόνα ή θανάσιμος στρύχνος ή μούρα του διαβόλου και η Μπουργκμάνσια ή αλλιώς Σάλπιγγα των Αγγέλων λόγω σχήματος των ανθών της.  Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένος κήπος έχει και ορισμένα φυτά από τα οποία προέρχονται και οι ναρκωτικές ουσίες όπως είναι η κάνναβη και η κοκαΐνη. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ