Είμαι υπερήφανη! Ο Δήμος της Ερμιονίδας - πατρίδας μου, πρώτος βράβευσε ρεπόρτερς & οπερατέρ που κάλυψαν τον πόλεμο στην Ουκρανία - δείτε φωτό & βίντεο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλη συγκίνηση τις ομιλίες  των τιμώμενων προσώπων

Ερμιόνη 5 Αυγούστου 2022: Ενας Δήμος με ιστορία ,αφού εδώ εγινε η Γ’Εθνοσυνέλευση * που κράτησε όρθια την Ελληνική επανάσταση.

Η Ερμιόνη έκανε τη διαφορά μέσα στο καλοκαίρι.Τίμησε και βράβευσε τους δημοσιογράφους που μπήκαν στην πρώτη γραμμή του πολέμου Ουκρανίας Ρωσίας και παραμένουν στις επάλξεις οποτεδήποτε χρειαστεί να κάνουν αποστολή στο μέτωπο.

Ο Δήμος Ερμιονίδας και ο Δήμαρχος Ιωάννης Γεωργόπουλος Ιωάννης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε - φωτορεπόρτερ Βασίλειου Κουτρουμάνου και την οργανωτική αριστεία του Ερμιονίτη Θωμά Σκούρτη τίμησαν τους δημοσιογράφους, εικονολήπτες, φωτορεπόρτερς και τεχνικούς των Πανελλαδικής εμβέλειας Μέσων Ενημέρωσης ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης, που εργάστηκαν ως Πολεμικοί Ανταποκριτές και κάλυψαν τα γεγονότα στον πόλεμο που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου 2022, ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Η εκδήλωση αυτή έγινε στα πλαίσια των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας του Προέδρου της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. Βασίλειου Κουτρουμάνου με θέμα «Η ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων» η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Αυγούστου του 2022 στα Μανδράκια της Ερμιόνης.

Βασικός αρωγός για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν ο Ερμιονίτης Α’ Αντιπροέδρος της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε. Θωμάς Σκούρτης, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο event management .

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν και παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα και τα αναμνηστικά διπλώματα οι εξαιρετικοί συνάδελφοι μου δημοσιογράφοι - Πολεμικοί ανταποκριτές Σπύρος Λάμπρου, Γεωργία Λαγού, Γιώργος Γρηγοριάδης Γιώργος,Τζίνα Στασινοπούλου ,Τάκης Σφυρής & Χρήστος Μαζανίτης. Μαζί τους αναπόσπαστοι και ουσιαστικοί συνοδοιπόροι αυτών των δύσκολων ,σκληρών αποστολών, οι τολμηροί εικονολήπτες -οπερατέρ: Μισιρλής Άγγελος , Πάντος Φώτης , Πόνσε Αλέξης , Ρόζος Βασίλης ,Τζομπανίδης Μάριος , Τσίγκας Δημήτρης , Γιάννης Λασιθιωτάκης,Κώστας Παπαδάτος .

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής –δημοσιογράφος Νικόλας Βαφειάδης αποδεχόμενος το βραβείο του.

Την συγκινητική εκδήλωση παρουσίασε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Σαρρής.  Τα Βίντεο που προβλήθηκαν επιμελήθηκε ο Γ. Γραμματέας της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε Ανδρέας Βούτος ενώ μουσικά συνόδευσαν  την εκδήλωση η τραγουδίστρια Ιωάννα Κακουριώτη και ο Γιάννης Παπαχριστοδούλου.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας,  Εκπρόσωπος της περιφέρειας και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου Αναστασιος Γανώσης, το ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας,  ο πρώην Δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης,  ο πρόεδρος του ΝΠ Δήμου Ερμιονίδας Παναγιώτης Μέξης,  ο αντιδήμαρχος Δαμιανός Κουτούβαλης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πιτσάς, ο Λιμενάρχης Ερμιόνης Κος Παππάς Δ., ο δημοτικός σύμβουλος Ερμιονίδας  Άκης Γούτος, η  Βασιλική  Ντουφεξή από την Ένωση Ευρωπαίων δημοσιογράφων, η Όλγα Παπακυριάκου, Δημοσιογράφος (ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94 FM).

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε με μεγάλη συγκίνηση τις ομιλίες  των τιμώμενων προσώπων, οι  οποίοι προσπάθησαν να περιγράψουν μεσα σε  λίγες λέξεις την φρίκη του πολέμου και τις μοναδικές στιγμές που έζησαν και  χαράχτηκαν στην ψυχή τους.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: Μάξιμος Βούτος

*1827 Σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή της Επανάστασης,  που κινδύνευε να καταποντιστεί, είχα νιώσει  έντονο προβληματισμό  με τα όσα είχα διαβάσει, γιατί σε όλο το φάσμα της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης , από την Επίδαυρο μέχρι την Ερμιόνη και την Τροιζήνα  διαφαίνεται, από τη μία πλευρά,  η προσπάθεια  εθνικής συμφιλίωσης,  συναδέλφωσης,  συναίνεσης, καλής συνεργασίας,   εδραίωσης της δημοκρατίας  και του κοινοβουλευτισμού, ενώ ήταν ευδιάκριτη στην επίμαχη αυτή περίοδο  και η επίτευξη αλληλεγγύης, η η ενότητα και η αβραμιαία φιλοξενία των Ερμιονιτών. 

Ουσιαστικά  κράτησε  όρθια (έσωσε) «κατά κάποιο τρόπο» την Επανάσταση και επισφραγίστηκε ενωτικά η «σωτηρία της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ