Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Γιάννης Μπρατάκος: από το ΕΒΕΑ στη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού 

Προηγήθηκε η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη λόγω του «κλίματος τοξικότητας» που καλλιεργείται και στοχοποιεί τον ίδιο και την κυβέρνηση

Ανακατατάξεις στο Μαξίμου με το βλέμμα στις υποκλοπές. Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι από σήμερα το δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Ο κ. Μπρατάκος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, παραιτήθηκε τόσο από Γενικός Διευθυντής της ΝΔ όσο και από τη θέση του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για να αναλάβει άμεσα τα νέα του καθήκοντα μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Ο Γιάννης Μπρατάκος γεννήθηκε το 1968. Σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999, ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Credits: EPA FILE/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποτέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της συμβουλευτικής εταιρίας CAPE CONSULTING. Εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών από το 2006. Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Από τον Φεβρουάριο του 2021, αποτελεί μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Στρατηγικής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Σεπτέμβριο του 2021 εξελέγη Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Ο Γιάννης Μπρατάκος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών, του Άγγελου και του Αλέξανδρου.

Της παραπάνω εξέλιξης προηγήθηκε η αποδοχή της παραίτησης του Γρηγόρη Δημητριάδη από το συγκεκριμένο πόστο λόγω του «κλίματος τοξικότητας το οποίο καλλιεργούν ορισμένοι και στοχοποιεί τον ίδιο αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση», όπως δήλωσαν πηγές από το Μαξίμου αποφεύγοντας να αναφερθούν στο όνομα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η παραίτηση επίσης του Παναγιώτη Κοντολέων από τη θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων, για τις οποίες δεν ενημερώθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο και η αντικατάσταση του από τον πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη και έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών ολοκλήρωσε το παζλ των πολιτικών εξελίξεων της σημερινής μέρας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ