Stefano Pessina: ο πλουσιότερος κάτοικος του Μονακό -10 δισ. δολάρια η περιουσία του Ιταλού ιδιοκτήτη των Boots -13.000 φαρμακεία & 370.000 υπάλληλοι

Στο πλευρό του για 30 χρόνια η σύντροφος του Ornella Barra, που μοιράζεται το πάθος του για την φαρμακευτική επιστήμη και τις επιχειρήσεις 

 

Όποιος έχει την τύχη να έχει επισκεφτεί ένα κατάστημα Boots με είδη φαρμακείου και ομορφιάς στο εξωτερικό, ξέρει ότι πρόκειται για τον παράδεισο επί γης για κάθε γυναίκα. Πίσω από τα μυριάδες αρώματα, τις κρέμες και τα καλλυντικά κρύβεται ο Stefano Pessina ο Ιταλός Μονεγάσκος δισεκατομμυριούχος και επιχειρηματίας που είχε την τύχη να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Μεγαλωμένος στο Μιλάνο, το Κόμο και τη Νάπολη, ο γεννηθείς τον Ιούνιο του 1941 Pessina σπούδασε πυρηνική φυσική και καλοδέχτηκε την ενασχόληση του με την οικογενειακή επιχείρηση με φαρμακευτικά είδη το 1977, έχοντας στόχο του να την πάει όσο πιο ψηλά γινόταν.

 

 

Σύντομα εξαγόρασε μικρότερες φαρμακευτικές εταιρείες και καταστήματα πώλησης καλλυντικών σε τοπικό επίπεδο τα οποία συγχώνευσε στην εταιρεία αλλάζοντας το όνομα της σε Alleanza Salute Italia. Μέχρι το 1985 είχε ήδη καταφέρει να αποτελεί τον μεγαλύτερο πωλητή φαρμακευτικών και όχι μόνο ειδών στην Ιταλία.

Το όνειρο του όμως ξέφευγε των συνόρων της πατρίδας του, είχε διεθνείς προεκτάσεις, που πέτυχε αρχικά το 1988 όταν ανοίχτηκε στη βόρεια Ευρώπη, έκανε προσοδοφόρες συμφωνίες με Γάλλους πωλητές το 1991 και το 2012 εξαγόρασε το 45% του ομίλου Alliance Boots Group, του οποίου στη συνέχεια έγινε βασικός μέτοχος.

Ο 81χρονος Ιταλός λάτρης της τέχνης με έδρα το Μονακό, κάτοχος 132.000 καταστημάτων φαρμακευτικών ειδών και ομορφιάς σε 11 χώρες. είναι σήμερα ο 99ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρό κέρδος στα 13.5δισ. δολάρια το 2015 και ο 3ος πλουσιότερος στην πατρίδα του την Ιταλία.

Credits: Wallgreens Boots Alliance

Διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών παραδέχεται ότι σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του αποτελεί η σύντροφος του τα τελευταία 30 χρόνια, Ornella Barra, επίσης Ιταλίδα επιχειρηματίας, επίτιμη καθηγήτρια φαρμακευτικής στο πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ με την οποία μοιράζεται το ίδιο μεγάλο πάθος για τις επιχειρήσεις, το τένις και την όπερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ