Η Dr Άλκηστις Πρίνου αποκλειστικά στο Eirinika: Γερνούν οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωτεΐνη - με βιοδιεγέρτη, ο ίδιος ο οργανισμός μας θα παράξει κολλαγόνο (φωτό & βίντεο)

Summer interviews στο Eirinika

 Eirinika - 11 Years on air: Σήμερα μιλάμε με την Άλκηστι Πρίνου και μαθαίνουμε ότι νεότερο κυκλοφορεί για να παραμείνουμε νέοι σε πρόσωπο και σώμα και υγιείς κυρίως.

Συναντήσαμε την Dr Αλκηστι Πρίνου CEO των Dr Prinou στο ξενοδοχείο Athens Capital και η συνέντευξη έλαβε χώρα μέσα στην σουίτα «Μάνος Χατζιδάκις» στον 8o όροφο.

Σημαντικά αποσπάσματα από αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αντιγήρανση μπορείτε να διαβάσετε εδώ και στη συνέχεια να δείτε όλο το βίντεο αλλά και ολόκληρη την συνέντευξη που απομαγνητοφώνησησαμε.

 

 

«Ναι στην αντιγήρανση αλλά φυσικά "  "Ναι χωρίς να αλλάζετε τα χαρακτηριστικά σας".

-Είδαμε οι άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωτεΐνη πώς γερνούν.

-Όταν τρώμε φρούτα και λαχανικά, ο οργανισμός έχει τη βάση για κολλαγόνο, ελαστίνη & υαλουρονικό.

-Η άσκηση και η επαφή με τη φύση είναι καθοριστικές για την αντιγήρανση

-Κάποιοι παράγουν συνεχόμενα κολλαγόνο-.Αυτοί που έχουν βρει το νόημα της ζωής

-Bάζω βιοδιεγέρτη και ο ίδιος ο οργανισμός μου θα παράξει το κολλαγόνο

-Το Blue light των οθονών θα καθορίσει τα πρόσωπα, θα τα γερνάει περισσότερο από ότι στο παρελθόν

-Αρα οι κανόνες είναι: άσκηση, σωστή διατροφή, επαφή με ανθρώπους που θα μιλήσουμε , θα επικοινωνήσουμε, επαφή με τον ήλιο

- Η βιταμίνη D είναι καθοριστική

Ολη η Συνέντευξη στο eirinika και στην Ειρήνη Νικολοπούλου

DR ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΙΝΟΥ - CEO των DR PRINOU

Έχετε πάει σε ένα καταπληκτικό συνέδριο για την αντιγήρανση το οποίο γίνεται 22 χρόνια στο Παρίσι. Πως δεν θα γεράσουμε, ποια είναι τα τελευταία νέα για το πώς θα παραμείνουμε, με σοφία όμως, νέοι;

 

22 χρόνια που πηγαίνω σε αυτό το συνέδριο οι γιατροί που παρευρίσκονται είναι όλο και πιο νέοι, άρα πραγματικά ο χρόνος σταματά όταν το θέλουμε ή μπορούμε να μεγαλώνουμε αλλά με τον τρόπο που θέλουμε να μας αρέσει ο εαυτός μας, να προσαρμοζόμαστε στις καταστάσεις, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες έχουμε και να τις παράγει ο οργανισμός μας και όχι απλώς να προσθέτουμε υλικά που τελικά μας παραμορφώνουν. Βλέπουμε λοιπόν την κοινωνία που λέει ναι στην αντιγήρανση αλλά με έναν τρόπο φυσικό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Prinou (@dr.prinou)

 

Είναι κάτι που ξεκινάει πλέον από πολύ μικρές ηλικίες, να θέλουν να ασχοληθούν με τον εαυτό τους λόγω των social media και ο κώδωνας του κινδύνου είναι "Ναι αλλά φυσικά "  "Ναι χωρίς να αλλάζετε τα χαρακτηριστικά σας". Δεν μπορείτε να γίνετε όπως τα φίλτρα που σας βγάζει το Instagram, θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για το πώς θα γινόμαστε κάθε μέρα ο καλύτερος εαυτός μας, να δούμε πότε μας άρεσε ο εαυτός μας και να σταθεροποιηθούμε εκεί, αυτό είναι η αντιγήρανση.

SUPER «Ναι στην αντιγήρανση αλλά φυσικά "  "Ναι χωρίς να αλλάζετε τα χαρακτηριστικά σας".

Πρέπει όμως να μας αρέσει ο εαυτός μας, άρα ξεκινάει από μέσα από την ψυχή μας,  πριν φτάσουμε στα προϊόντα και στις οποιεσδήποτε θεραπείες, στις  παρεμβάσεις, σας έχω ακούσει να λέτε ότι παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή.

 

Ναι, η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο γιατί η διατροφή είναι αυτή που δίνει τα απαραίτητα συστατικά στον οργανισμό για να μπορεί να παράγει ο ίδιος τις πρωτεΐνες του δέρματος, κολλαγόνο,  ελαστίνη και υαλουρονικό. Αν δεν τρώμε σωστά δεν μπορεί να παραχθεί αυτό, γι’  αυτό όταν κάνουμε πια αισθητικές πράξεις, εννοώ αισθητικής δερματολογίας και αντιγήρανσης, η διατροφή είναι καθοριστική. Η ποσότητα πρωτεΐνης και αντιοξειδωτικών που παίρνουμε είναι πάρα πολύ σημαντική, είδαμε άνθρωποι που δεν παίρνουν πρωτεΐνη πώς γερνούν.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Prinou (@dr.prinou)

 

Από το δέρμα μπορούμε να καταλάβουμε και πώς τρέφεται κάποιος . Άρα είμαστε πραγματικά ότι τρώμε. Όταν τρώμε πολλά φρούτα και πολλά λαχανικά, ο οργανισμός έχει πια τη βάση για να μπορεί να κάνει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό.

SUPER Όταν τρώμε φρούτα και λαχανικά, ο οργανισμός έχει τη βάση για κολλαγόνο, ελαστίνη & υαλουρονικό.

Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα και βασικά συμπεράσματα τα οποία ακούσατε σε αυτό το συνέδριο στο Παρίσι;

 

Το πιο ακριβό πρόγραμμα που υπάρχει σε αυτό το συνέδριο για να μπορεί κάποιος να πάει να ακούσει, γιατί αυτό το συνέδριο στοιχίζει πάνω από 1.000 ευρώ, είχε ένα έξτρα μάθημα που ήταν μία ώρα και έκανε 450 ευρώ και ήτανε όλο πάνω στη μεσογειακή διατροφή. Μπαίνω λοιπόν μέσα και μιλούσαν για τις ελληνικές σαρδέλες, για το πόσο σημαντικές είναι οι ελληνικές σαρδέλες και καθόριζαν πως αυξάνανε κατά 50% το χρόνο ζωής τους, δηλαδή πώς μία σαρδέλα που θα ζήσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα ζήσει 50% παραπάνω και ήταν η κίνηση, η άσκηση. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Prinou (@dr.prinou)

 

Ακόμα λοιπόν και σε αυτά τα μικρά ψαράκια που ζουν στην επιφάνεια της θάλασσας και είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και είναι πολύ χρήσιμα να τα τρώμε, η κίνηση ήταν αυτή που καθόριζε την αύξηση του μέσου όρου ζωής τους.  Άρα παίζει ρόλο και η διατροφή και η άσκηση. Η άσκηση και η επαφή με τη φύση είναι καθοριστικές στο κομμάτι της αντιγήρανσης. Κάθε φορά που μπορούμε, πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση, με τον ήλιο.

SUPER Η άσκηση και η επαφή με τη φύση είναι καθοριστικές για την αντιγήρανση

Μιλήσατε και για το παραγόμενο υαλουρονικό, τι πρέπει να κάνουμε για να το παράξει ο οργανισμός μας;

 

Μπορούμε να δούμε ένα πρόσωπο και να καταλάβουμε τι έχει περάσει κάποιος. Όταν βλέπεις μία γερασμένη γυναίκα που έχει γεράσει απότομα, με έντονες ρυτίδες, καταλαβαίνεις ότι πέρασε μία πολύ μεγάλη στεναχώρια, απώλεια , απώλεια αιφνίδια. Άρα τι σημαίνει ,ότι η μεγάλη στεναχώρια καθορίζει και το σταμάτημα παραγωγής κολλαγόνου.

Στεναχώρια και στρες είναι αυτά που σταματούν τον οργανισμό,  αυτά τα μικρά κύτταρα που έχουμε, τους ινοβλάστες, να παράγουν κολλαγόνο. Αντιθέτως όταν εμείς έχουμε βρει ένα τρόπο και  κινητοποιούμε αυτά τα κύτταρα να παράξουν κολλαγόνο, βλέπουμε άτομα που λάμπουν, που δεν έχουν ρυτίδες, που δεν έχουν χαλάρωση γιατί έχουν βρει τον τρόπο να παράγει συνεχόμενα ο οργανισμός τους κολλαγόνο. Ποια είναι αυτά τα άτομα ; Αυτά που έχουν βρει το νόημα της ζωής,  τα άτομα που κάνουν τις σωστές ενέργειες για να συνεχίσει ο οργανισμός να παράγει κολλαγόνο.

Πρώτον είναι μία μεγάλη διάθεση για ζωή, οι άνθρωποι που έχουν πολλές επιθυμίες. Βλέπεις  άτομα που είναι 80 χρόνων και λες "πως δεν γερνάει το δέρμα του;", αυτά τα άτομα χαίρονται κάθε στιγμή της ζωής τους για αυτό παράγει και ο οργανισμός τους κολλαγόνο. Όσοι όμως έχουν συνδεθεί με στεναχώριες ή με συνήθειες που τελικά σταματούν αυτούς τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο, αποτυπώνεται στα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η διαφορά που έχει ένα μικρό κορίτσι από μία μεγάλη γυναίκα είναι ο αριθμός των ινοβλαστών, το επόμενο όμως είναι πώς αυτά τα κύτταρα παράγουν, πόσο τα ενεργοποιούμε. Τα ενεργοποιούμε λοιπόν και με τη σωστή διατροφή και με την άσκηση αλλά και με ουσίες, πού πλέον ο αμερικάνικος οργανισμός φαρμάκων τα έχει εγκρίνει από το 1998 αλλά τώρα ξανά έρχονται σαν μία μεγάλη μόδα, συστατικά που μπαίνουν μέσα  στον οργανισμό μας, ενέσιμα ή με  κάνουλα και έτσι παράγει ο οργανισμός μας νέο κολλαγόνο.

SUPER Κάποιοι παράγουν συνεχόμενα κολλαγόνο - Αυτοί που έχουν βρει το νόημα της ζωής

Λέτε ότι ο FDA τα είχε από το 1998, γιατί επιστρέφουν τώρα;

 

Τώρα μετά από αυτή τη μεγάλη κατανάλωση του υαλουρονικού που είδαμε στο πρόσωπο,  εμφυτεύματα υαλουρονικού, είδαμε ότι αυτά μακροπρόθεσμα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου και επειδή πολλές φορές μεγαλώνοντας έχουμε και κατακρατήσεις υγρών και αυτά υπάρχουν σαν σφουγγάρι, όταν έχεις κατακράτηση αρχίζουν και φουσκώνουν. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Prinou (@dr.prinou)

 

Ενώ η παγκόσμια τάση είναι η σύσφιξη. Δηλαδή πώς θα ανορθώσεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου χωρίς να κάνεις όγκους. Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτά θα είναι τελικά οι βιοδιεγέρτες, αυτά θα είναι τα υλικά που μακροπρόθεσμα θα δουλέψουμε. Το μέλλον θα είναι υλικά που θα βάζουμε και θα κινητοποιούν τον οργανισμό μας μόνο του να παράξει αυτά που χρειάζεται και για αυτό καταργούνται οι λογικές "βάζω κολλαγόνο στο πρόσωπό μου" , όχι, βάζω βιοδιεγέρτη και ο ίδιος ο οργανισμός μου θα παράξει το κολλαγόνο.

SUPER Bάζω βιοδιεγέρτη και ο ίδιος ο οργανισμός μου θα παράξει το κολλαγόνο

Και πώς θα τον βάλω τον βιοδιεγέρτη , είναι δηλαδή υλικό που πρέπει να μπει με κάποια τεχνική;

 

Ναι τον βάζουμε με μία τεχνική. Στο λαιμό ενώ δεν υπήρχε λύση, ακόμα και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουνε μεγάλο θέμα στο λαιμό γιατί πρέπει να σηκώσουν το δέρμα και να κάνουν τις αντίστοιχες τομές. Μπορούμε λοιπόν ενέσιμα να περάσει αυτός ο βιοδιεγέρτης στο λαιμό και να αρχίζει μετά από ένα-δύο μήνες να παράγει ο ίδιος μας ο οργανισμός νέο κολλαγόνο.

 

 

Αν υπάρχει λοιπόν νέο κολλαγόνο το δέρμα μας αντίστοιχα είναι πολύ πιο σφιχτό και δεν έχουμε αυτό που λέγεται teck neck. Η τεχνολογία,  τα κινητά,  οι οθόνες επειδή μας δίνουνε το Blue light καταστρέφεται ο λαιμός μας. Οι άνθρωποι του μέλλοντος θα έχουνε πολύ μεγάλο πρόβλημα στο λαιμό γιατί σκύβουν πολύ και συγχρόνως έρχονται σε επαφή με το Blue light.

Το Blue Light είναι ένα τεράστιο θέμα, ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και τα παιδιά έχουν μαύρους κύκλους στα μάτια τους ενώ τα μεγαλύτερα άτομα παρουσιάζουν μεγαλύτερο πρόβλημα στο λαιμό τους.  Όλα τα παιδιά θέλουν να φορούν πια κονσίλερ, θεωρούνε ότι με το κονσίλερ το πρόβλημα το καπελώνουν, όμως τα προβλήματα πρέπει να τα λύνουμε και όχι να τα καπελώνουμε.

Το Blue Light είναι κάτι που θα πρέπει να προστατευόμαστε, για αυτό υπάρχουν και ειδικά γυαλιά και θα πρέπει όταν είμαστε σε επαφή με μία οθόνη να υπάρχει και το φυσικό φως όχι να είμαστε σε σκοτεινό μέρος και να βγαίνει μόνο το φως από την οθόνη του κινητού ή της τηλεόρασης ή του κομπιούτερ. Το Blue light θα καθορίσει τα πρόσωπα, θα τα γερνάει πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν.

SUPER Το Blue light των οθονών θα καθορίσει τα πρόσωπα, θα τα γερνάει περισσότερο από ότι στο παρελθόν

Τι προσπαθείτε να μεταφέρετε στα παιδιά σας; Στην οικογένεια έχετε τη νέα γενιά και έχετε και την γενιά της μητέρας και του πατέρα σας που έχετε την ευλογία και την ευτυχία να είναι όχι απλά στη ζωή αλλά να είναι και πολύ δραστήριοι.

 

Εμένα η μητέρα μου είναι 82 χρόνων και ο πατέρας μου 90, μέσα στο πρόγραμμά τους έχουν καθημερινά την άσκηση  την επαφή με τη φύση, σωστή διατροφή με πέντε διαφορετικά γεύματα , πλούσια πρωτεϊνούχα ροφήματα, δηλαδή πέρα από τη διατροφή τους εγώ τους δίνω και έξτρα πρωτεΐνη.

Πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνεται και στην εφηβεία αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες, η εξτρά δόση πρωτεΐνης, ο ήλιος,  τους έχω υποχρεωτικά και τους δύο συγκεκριμένες ώρες που θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Χειρίζομαι το ίδιο και την εφηβεία και τους υπερήλικες γιατί είναι οι δύο καταστάσεις στη ζωή που κανείς πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα πώς θα τις χειριστεί και δίνω ακριβώς τις ίδιες οδηγίες στα δύο αυτά ηλικιακά γκρουπ.

 

 

Δηλαδή το πώς θα συνεχίσουν να έχουν επαφή με το κοινωνικό σύνολο, γιατί και στην εφηβεία πολλές φορές τα παιδιά απομονώνονται μέσα από τους υπολογιστές αντίστοιχα και οι μεγάλες ηλικίες λόγω του covid  έχουν απομονωθεί.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, η κοινωνική συναναστροφή είναι πολύ σημαντική μακροπρόθεσμα στο να μπορείς να εξελίσσεσαι και αυτή η απομόνωσή τους επηρεάζει πάρα πολύ. Άρα οι κανόνες είναι: άσκηση, σωστή διατροφή, επαφή με ανθρώπους που θα μιλήσουνε, θα επικοινωνήσουμε, επαφή με τον ήλιο. Η βιταμίνη D είναι καθοριστική. 

Όλα πρέπει να έχουν ένα πρόγραμμα και οι πληροφορίες που θα παίρνουν είναι κάτι που μακροπρόθεσμα θα τους οδηγεί σε κάτι που μπορεί να γίνουν καλύτεροι κάθε μέρα. Υπάρχει η  στατιστική που βάζουμε κάθε βράδυ ,  τι έκανες καλό για σένα σήμερα; Εγώ είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη με την τρίτη ηλικία, έχω την ευλογία μέσα από τη μητέρα μου να μου έρχονται άτομα που δεν βγαίνουν συχνά έξω αλλά έρχονται κοντά μας να κάνουν θεραπείες.

SUPER Αρα οι κανόνες είναι: άσκηση, σωστή διατροφή, επαφή με ανθρώπους που θα μιλήσουμε , θα επικοινωνήσουμε, επαφή με τον ήλιο - Η βιταμίνη D είναι καθοριστική.

Δείτε επίσης:

 

Παραγωγή: Earthview 

Ρούχα Ειρήνης Νικολοπούλου: @marinavparis 

Γυαλιά:Jimmy Choo

*Ευχαριστούμε πολύ το ξενοδοχείο Athens Capital για την ευγενική διάθεση της σουίτας Μάνος Χατζιδάκις, για τα γυρίσματα των summer interviews του Eirinika

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ