Άκης Πετρετζίκης: Εύκολο και λαχταριστό παγωτό Σικάγο (βίντεο)

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά ένα το γευστικό παγωτό «Σικάγο».

ΥΛΙΚΑ

5 γρ. φύλλα ζελατίνης

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

200 γρ. κουβερτούρα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. κακάο

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο

Για τη σύνθεση

200 γρ. σιρόπι, σοκολάτας

80 γρ. φουντούκια

80 γρ. τρούφα σοκολάτας

100 γρ. πουράκια

100 γρ. μπισκότα

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ζελατίνες, καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε στην άκρη 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.

Σε άλλο μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Μεταφέρουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το κακάο, τις ζελατίνες καλά στυμμένες και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια λεία γκανάς. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να κρυώσει καλά το μείγμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το σύρμα για 2-3 λεπτά, για να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρύα γκανάς και ανακατεύουμε απαλά με τη μαρίζ ή στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες να παγώσει καλά.

Βάζουμε το σιρόπι σοκολάτας στα ποτήρια, το παγωτό, τα φουντούκια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, τρούφα σοκολάτας, τα πουράκια, τα μπισκότα, ξανά σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ