Πέθανε η ηθοποιός Πατ Κάρολ – Η κακιά Ούρσουλα στη Μικρή Γοργόνα του Disney (φωτό & βίντεο) 

Άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της από πνευμονία σε ηλικία 95 ετών 

Η Πατ Κάρολ, η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός, που όλοι θυμούνται ως την αξέχαστη κακιά Ούρσουλα στην ταινία η Μικρή Γοργόνα του Disney πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 95 ετών.

Όπως γράφει ο Guardian, τον θάνατο της δημοσιοποίησε η κόρη της, Κέρι Κάρσιαν, λέγοντας ότι η μητέρα της άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της στο Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης. Η Πατ Κάρολ γεννήθηκε στη Λουιζιάνα το 1927 και η οικογένειά της μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν εκείνη ήταν πέντε ετών, οπότε και ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός.

 

 

Το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1947, στην ταινία Hometown Girl, αλλά η παρουσία της σε βαριετέ ήταν εκείνη που την έκανε γνωστή τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Κέρδισε ένα Emmy για την ερμηνεία της στο Caesar’s Hour το 1957, ενώ 1966 δάνεισε για πρώτη φορά τη φωνή της στην τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων The Super 6. Όνειρο ζωής της ήταν να δουλέψει σε μια ταινία της Disney και η ευκαιρία ήρθε το 1989 με τη Μικρή Γοργόνα. Όπως έγραψαν οι New York Times η δική της Ούρσουλα, «είναι μια υπέροχη δημιουργία που ενσαρκώνει την καλά ανεπτυγμένη αίσθηση της κακίας της ταινίας».

Credits: Instagram - disneycollectiblefans

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συμμετείχε σε διάφορες εκπομπές όπως το Too Close for Comfort, το Sheriff Sheriff, το The Mary Tyler Moore Show, το Laverne & Shirley, το The Love Boat και το ER.

Η επιτυχημένη παράσταση της «Gertrude Stein, Gertrude Stein, Gertrude Stein» της απέφερε πολλά βραβεία στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ενώ η ηχογραφημένη έκδοση του μονόπρακτου της χάρισε ένα Grammy το 1980.

Η Πατ Κάρολ άφησε πίσω της δυο κόρες και μια εγγονή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ