Από μια αμυχή στο γόνατο του, κινδύνεψε η ζωή του! – Η μόλυνση έμοιαζε με εφιαλτικό εξόγκωμα (φωτό)

Χρειάστηκε να υποβληθεί σε έξι χειρουργεία μέσα σε έξι  εβδομάδες για να σώσει το πόδι του και τη ζωή του

 

 

Όταν έγδαρε το γόνατό του, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του  από τη δουλειά, ο Scott Neil δεν σκέφτηκε ότι ήταν κάτι σημαντικό. Ούτε φυσικά του πέρασε από το μυαλό ότι αυτό το γδάρσιμο παραλίγο να του στοιχίσει το πόδι του και την ίδια του τη ζωή.

Ο 31χρονος DJ υποβλήθηκε σε έξι εγχειρήσεις σε διάστημα έξι εβδομάδων, καθώς το γδάρσιμο στο γόνατο του μετεξελίχθηκε σε θανατηφόρα βακτηριακή λοίμωξη που «έτρωγε» τη σάρκα του ποδιού του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ????? ????? (@stttnlll)

 

«Ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό», δηλώνει σήμερα ο Scott στο BBC. «Θυμάμαι ότι σκεφτόμουν πως πραγματικά δεν συμβαίνουν τόσο απίθανα πράγματα». Ο Scott θυμάται ότι λίγες ημέρες μετά την πτώση του, το πόδι του πρήστηκε και έγινε διπλάσιο σε μέγεθος ενώ τον πονούσε αφόρητα. Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, λιποθύμησε στα επείγοντα από τον πόνο. «Δεν μπορούσα πραγματικά να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί», εξηγεί ο μουσικός από το Swansea στο βρετανικό δίκτυο.

Credits: Instagram - stttnlll

«Ήταν ο πιο βασανιστικός πόνος που είχα νιώσει ποτέ», συνεχίζει. Οι γιατροί τον χειρούργησαν και διαπίστωσαν ότι η νεκρωτική περιτονίτιδα είχε «καταστρέψει» τους μυς του τετρακέφαλου και του γονάτου. Οι μισές από τις χειρουργικές επεμβάσεις που ακολούθησαν, έγιναν για την αποκοπή νεκρών μυών σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση της λοίμωξης. Μυς από την πλάτη του Scott χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να αντικαταστήσει τον νεκρό ιστό που είχε αφαιρεθεί από το γόνατο. «Αυτό ήταν πραγματικά σκληρό, έκλαψα αρκετά», θυμάται. «Να βλέπεις το σώμα σου να μοιάζει εντελώς ξένο», θυμάται.

Να σημειωθεί ότι ένας στους 130.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο διαγιγνώσκεται κάθε χρόνο με νεκρωτική περιτονίτιδα, μια βακτηριακή λοίμωξη που οδηγεί στον θάνατο τμημάτων του μαλακού ιστού του σώματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ