Αχλάδι, μήλο ή κλεψύδρα; Βρες τον σωματότυπό σου και ντύσου ανάλογα - όλα τα στυλιστικά tips!

Όπως τα διαμάντια, οι άνθρωποι είναι όλοι διαφορετικοί, αλλά εξίσου εντυπωσιακοί!

Πολλές γυναίκες δεν ξέρουν ποιοι είναι οι σωματότυποι τους και παραμένουν μπερδεμένες με το τι τους ταιριάζει. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το να ντυθεί κάποια με ρούχα που θα την κολακεύουν, μπορεί να είναι δύσκολο. Η κατανόηση του σωματότυπου σας είναι απαραίτητη για να ντύνεστε σωστά. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για τα διάφορα σχήματα σώματος και το ντύσιμο που τους ταιριάζει καλύτερα.

Σώμα σε σχήμα μήλου

Εάν το πάνω μέρος του σωματικού σας βάρους είναι μεγαλύτερο από το κάτω βάρος, έχετε σώμα σε σχήμα μήλου. Τα άτομα με αυτόν τον σωματότυπο τείνουν να έχουν φαρδιούς ώμους και μεγαλύτερη γραμμή στήθους, γι' αυτό φαίνεται σαν να συγκεντρώνεται το βάρος στο μεσαίο τμήμα. Η μέση φαίνεται πιο χοντρή από το υπόλοιπο σώμα, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του βάρους και της εστίασης είναι πάνω από τους γοφούς. Πρέπει λοιπόν να αναδείξετε τα πόδια σας ή να φορέσετε ένα φόρεμα με λαιμόκοψη V. Θα φαίνεστε καλύτερα ρούχα Α γραμμής. Φορέστε ρούχα με σχέδια ή εμπριμέ που προσθέτουν ένα στρώμα για να αλλάξετε την εστίαση. Οι σκούρες αποχρώσεις, τα πουκάμισα, τα φορέματα με ολόκληρα ή 3/4 μανίκια και τα μονόχρωμα σύνολα θα είναι όλα ιδανικά για εσάς. Για να επιτύχετε την ισορροπία, μπορείτε επίσης να φοράτε φαρδιά παντελόνια.

freepik

Σώμα σε σχήμα αχλαδιού

Οι μηροί και οι γλουτοί σας φαίνονται μεγαλύτερα από το πάνω μέρος του σώματός σας. Είστε τυχερές αν γεννηθήκατε με αυτή τη φιγούρα ή αν προσπαθήσατε να την αποκτήσετε. Το πλεονέκτημα αυτού του σωματότυπου είναι ότι με το σωστό styling μπορείς να δώσεις την όψη μιας κλεψύδρας. Είναι υπέροχο να φοράτε ρούχα φαρδιά, φούστες σε γραμμή Α ή φορέματα με σχέδια ή βολάν που καθορίζουν το πάνω μέρος του σώματος. Τα λεπτά τοπ και τα στενά παντελόνια κάνουν την ψευδαίσθηση της κλεψύδρας πιο πειστική. Το κάτω μέρος σας θα εξισορροπηθεί με λαιμόκοψη V.

Σώμα σε σχήμα κλεψύδρας

Αυτή είναι η πιο αρμονική φόρμα σώματος, με αναλογικά πάνω και κάτω μισά και σαφώς καθορισμένη γραμμή της μέσης. Επιλέξτε φορέματα που πρέπει να μένουν όμορφα στις σωστές καμπύλες και ακολουθήστε το περίγραμμα αυτών των καμπυλών γιατί έχετε μια καλά ισορροπημένη σωματική διάπλαση. Η καλύτερη επιλογή σας θα είναι φορέματα που τραβούν τη μέση. Φορέστε μια ζώνη στη μέση ή ακριβώς κάτω από τον αφαλό για να αναδείξετε τη μέση σας. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ