Η ιδανική σας ρουτίνα ομορφιάς πριν τον ύπνο - Πώς θα ξυπνήσετε φρεσκαδούρα το πρωί

Ο τρόπος που τελειώνει η μέρα σου είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις...

Είχατε μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Καβγάδες με την οικογένεια ή τους φίλους; Ή ήταν απλά μια βαρετή μέρα για εσάς; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε δεν είστε μόνες. Ποτέ δεν μπορείς να έχεις μια «τέλεια» μέρα και τα σκαμπανεβάσματα είναι μια τακτική πτυχή της ζωής.

Πολλά πράγματα μπορούν να συμβάλουν στο άγχος, το οποίο τελικά καταστρέφει έναν καλό βραδινό ύπνο όταν τελικά τον ονομάσετε μέρα. Γι' αυτό θα πρέπει πάντα να καταφεύγετε σε μια χαλαρωτική ρουτίνα για να τελειώνετε τη μέρα σας.

Μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη ρουτίνα πριν τον ύπνο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας. 

Ρουτίνα πριν τον ύπνο

Μπορεί κανείς να καταφύγει σε αιθέρια έλαια, γνωστά και ως αρωματοθεραπεία, τα οποία βοηθούν να ηρεμήσουν τις αισθήσεις σας και προάγουν τον ύπνο.

Επίσης την ώρα του ύπνου, είναι καλύτερο να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον με λιγότερους περισπασμούς. Αφιερώστε λίγο χρόνο μακριά από τις οθόνες και αφεθείτε σε δραστηριότητες που ηρεμούν τις υπερβολικά διεγερμένες αισθήσεις σας.

Ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι από βότανα μπορεί να σας προσφέρει μια καταπραϋντική εμπειρία, ενώ απομακρύνει τους σωματικούς σας πόνους. Βεβαιωθείτε ότι το τσάι σας δεν περιέχει καφεΐνη και έχει προβιοτικά, τα οποία όχι μόνο προάγουν τον ύπνο, αλλά και κρατούν μακριά τα πεπτικά σας προβλήματα.

Τα ζεστά ντους είναι πιθανό να σας ηρεμήσουν και να σας χαλαρώσουν στο κρεβάτι. Είναι επίσης γνωστό ότι μειώνουν το άγχος και το στρες, το οποίο μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας και της συνολικής ποιότητας ζωής.

Μη ξεχνάτε να φροντίζετε το πρόσωπό σας, πάντα πριν κοιμηθείτε. Πρώτα καθαρίστε το καλά, μετά εφαρμόστε ένα τόνερ και ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με ένα βαμβάκι. Στη συνέχεια, εφαρμόστε έναν ορό και κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας. Τέλος, βάλτε την κρέμα νύχτας και χαλαρώστε. Μπορείτε επίσης να βρείτε άλλους τρόπους για να χαλαρώσετε το μυαλό σας και να απομακρύνετε το άγχος σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ