Μαλλιά: Πως θα τα προστατεύσουμε από τον ήλιο το καλοκαίρι - Όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις!

Η περιποίηση των μαλλιών το καλοκαίρι είναι απαραίτητη...

Το καλοκαίρι είναι σε πλήρη εξέλιξη και σίγουρα σε όλους αρέσει να κάθονται κάτω από τον ήλιο. Όμως είναι αναγκαίο να προστατέψουμε τόσο το δέρμα μας, όσο και τα μαλλιά μας. Πρέπει να δώσουμε λίγη προσοχή στην περιποίηση των μαλλιών από τον ήλιο. Με παρόμοιους τρόπους που ο ήλιος μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα σας, (μαζί με τη ζέστη, την υγρασία και το νερό) μπορεί επίσης να βλάψει τα μαλλιά σας. Ποιος είναι λοιπόν ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε τα μαλλιά από τον ήλιο;

Μπορεί ο ήλιος να βλάψει τα μαλλιά σας;

Δυστυχώς, ναι μπορεί. Και δεν είναι μόνο ο ήλιος, αλλά και οι άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο ενώ είμαστε έξω απολαμβάνοντας τον ήλιο. Το θαλασσινό αλάτι, το νερό της πισίνας, η υγρασία και ο ιδρώτας συμβάλλουν σε μια καλοκαιρινή επίθεση που είναι δύσκολο για τα μαλλιά μας να τη διαχειριστούν.

Το πρωταρχικό πρόβλημα με τον ήλιο και τις ηλιόλουστες ημερήσιες δραστηριότητες είναι ότι μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας πιο εύθραυστα. Το ηλιακό έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής σας μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη της ρίζας. Η άμμος, η σκόνη και ο ιδρώτας μπορεί να οδηγήσουν σε πιτυρίδα.

Ωστόσο, με λίγη φροντίδα μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο και να εξασφαλίσετε ότι θα αποφύγετε το φριζάρισμα.

pexels

Συμβουλές περιποίησης μαλλιών από τον ήλιο

Κάνοντας τακτικά κούρεμα, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, μπορείτε να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη περίοδο. Με το κούρεμα διασφαλίζετε ότι τα μαλλιά σας είναι σε καλή κατάσταση και υπάρχει μικρότερος κίνδυνος σπασμένων άκρων. Εάν τα μαλλιά σας παρουσιάζουν ιδιαίτερα σημάδια ξηρότητας, επιλέξτε κούρεμα κάθε 3-4 εβδομάδες και σύντομα θα φαίνονται υγιή για άλλη μια φορά.

Ένας από τους καλύτερους φυσικούς τρόπους για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο είναι να φοράτε καπέλο. Η επιλογή ενός κομψού καπέλου με φαρδύ γείσο είναι καλή για τα μαλλιά και το δέρμα σας. 

Εάν τα μαλλιά σας είναι βαμμένα, τότε θα πρέπει να τα προσέχετε ιδιαίτερα κατά την έκθεση στον ήλιο. Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για το βάψιμο των μαλλιών σας, σε συνδυασμό με τις ακτίνες του ήλιου, μπορούν να αλλάξουν την εμφάνισή σας αρκετά. Τα χρώματα μπορούν να αλλοιωθούν ή να ξεθωριάσουν.

Επιλέξτε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά, καθώς αυτά θα ενυδατώσουν αποτελεσματικά τα μαλλιά σας. 

Τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να χρησιμοποιείτε πολύ conditioner! Η τακτική περιποίηση θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε την υγρασία που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να είναι υγιή. Επιλέξτε το κατάλληλο conditioner για τα μαλλιά σας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ