Καφές: Μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά να χάσετε βάρος; Πώς ανεβάζει τον μεταβολισμό;

Ο καφές μπορεί να σας βοηθήσει με την απώλεια κιλών..

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολισμό σας, αλλά ο καφές σας βοηθά να χάσετε βάρος; Η καφεΐνη προστίθεται συχνά σε συμπληρώματα που σας βοηθούν να χάσετε κιλά.

Όσον αφορά τη σχέση μεταξύ καφεΐνης και απώλειας βάρους, υπάρχουν τρεις κοινοί ισχυρισμοί. Αυτοί είναι ότι η καφεΐνη θα σας βοηθήσει να κάψετε λίπος επιταχύνοντας τον μεταβολισμό σας, δεύτερον, ότι ενισχύει την ενέργειά σας για άσκηση και, τέλος, ότι καταστέλλει την όρεξή σας.

Ανεβάζει τον μεταβολισμό σας

Ο καφές αυξάνει τον μεταβολισμό επειδή το κύριο συστατικό του, η καφεΐνη, είναι ένα διεγερτικό που ενισχύει τη μεταβολική θερμογένεσή σας, η οποία είναι η διαδικασία με την οποία το σώμα παράγει θερμότητα από τις χωνεμένες τροφές.

Ένας γρήγορος μεταβολισμός σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, είτε κινείστε, είτε όχι. Αυτό σημαίνει ότι ένας ταχύτερος μεταβολικός ρυθμός προάγει την ταχύτερη απώλεια βάρους από έναν πιο αργό μεταβολικό ρυθμό.

pixabay

Καταστέλλει την όρεξή σας

Για μερικούς ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ προάγει το αίσθημα πληρότητας. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει το βάρος σας, γιατί αν δεν επιδιώκετε επιπλέον γεύματα και σνακ όλη την ημέρα, μπορεί να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες συνολικά. Η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση βάρους.

Συνδέεται με μειωμένο σωματικό λίπος

Ο καφές που καταναλώνεται πριν από την προπόνηση μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διαδικασία καύσης λίπους του σώματός σας. 

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ενώ πολλά δημοφιλή προγράμματα διατροφής που περιορίζουν ή καταργούν τροφές ή ομάδες τροφίμων, όπως την πρόσθετη ζάχαρη, το αλκοόλ, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά, ο καφές σπάνια περιορίζεται.

Ορισμένες δίαιτες ενθαρρύνουν ακόμη και την κατανάλωση καφέ. Η κετογονική δίαιτα, για παράδειγμα, προωθεί τον καφέ με βούτυρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ