Περιποίηση δέρματος: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο σαπουνιού για τις ανάγκες της επιδερμίδας σας

Τα σαπούνια αναζωογονούν και φροντίζουν απαλά την επιδερμίδα σας...

Όπως θα έχετε παρατηρήσει τόσο στο σούπερ μάρκετ, όσο και στα καταστήματα καλλυντικών τα σαπούνια έχουν δεκάδες διαφορετικούς τύπους. Υπάρχουν σαπούνια ειδικά για κάθε είδος επιδερμίδας και σαπούνια που έχουν συγκεκριμένη χρήση.

Πέρα όμως από τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τον λόγο ύπαρξης τους, τα σαπούνια έχουν διαφορετικά σχήματα, αρώματα αλλά και υφές.

Ποια είναι λοιπόν τα κατάλληλα για εσάς σαπούνια ανάλογα με τον τύπο δέρματος σας;

Δείτε τους τύπους σαπουνιών που ακολουθούν και μάθετε τις ευεργετικές τους ικανότητες.

Κλασσικά σαπούνια:

Πρόκειται για τα λεγόμενα σκληρά σαπούνια, το pH των οποίων είναι υψηλό και φτάνει περίπου το 10. Τα συγκεκριμένα σαπούνια μπορούν εύκολα να ερεθίσουν μια ευαίσθητη επιδερμίδα η οποία έχει την τάση να κοκκινίζει. Επίσης, μπορούν να κάνουν τα ξηρά δέρματα καθόλου λεία και ακόμη πιο στιλπνά.

pexels

Αντιβακτηριδιακά σαπούνια:

Τα σαπούνια που έχουν αντιβακτηριδιακή δράση προορίζονται για χρήση στα χέρια ή στα πόδια. Βέβαια δεν θα πρέπει να γίνεται κατάχρηση αυτών, διότι αυτού του είδους τα σαπούνια αφυδατώνουν την επιδερμίδα πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται περιστασιακά.

Υποαλλεργικά σαπούνια:

Αν διαθέτετε λιπαρή επιδερμίδα καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε υποαλλεργικά σαπούνια. Αυτά είναι ιδανικά για εσάς επειδή δεν μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος, σε αντίθεση με τα κρεμώδη σαπούνια, τα οποία είναι ιδιαίτερα πλούσια σε λιπαρά στοιχεία και δεν ενδείκνυνται για την περίπτωσή σας.

Πλούσια ενυδατικά σαπούνια:

Σε περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι πολύ ξηρή, τότε χρειάζεστε ένα πλούσια ενυδατικό και αγνό σαπούνι. Τα συγκεκριμένα σαπούνια καθαρισμού αλλάζουν ελάχιστα το pH του δέρματος σας και το βοηθούν να ανακάμψει γρηγορότερα. Παράλληλα το προφυλάσσουν μόνιμα από το να πάθει οποιουδήποτε είδους αλλοίωση.

Έξτρα ενυδατικά σαπούνια:

Τα έξτρα ενυδατικά σαπούνια συνήθως έχουν ως βασικό συστατικό τους το shea butter. Αυτό ακριβώς είναι που τα κάνει και ιδιαίτερα καλά για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Απολεπιστικά σαπούνια:

Τα συγκεκριμένα σαπούνια βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, αφού περιέχουν κόκκους δημητριακών, όπως είναι η βρώμη. Είναι κατάλληλα για ώριμες και ξηρές επιδερμίδες, αναφέρει το beautetinkyriaki.

Εμπλουτισμένα σαπούνια:

Εμπλουτισμένα σαπούνια θεωρούνται αυτά που έχουν ως βασικό συστατικό τους το μέλι και το γάλα. Τα δυο αυτά φυσικά υλικά κάνουν με τον καλύτερο τρόπο την επιδερμίδα σας υγιή και όμορφη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ