Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η έγκυος που έχασε το μωρό της - «ας βγουν να πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία» (βίντεο)

Τι αναφέρουν τα Νοσοκομεία στις ανακοινώσεις τους για το περιστατικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο προκαταρκτικός έλεγχος στο νοσοκομείο που έδιωξε την έγκυο γυναίκα επειδή έληγε η εφημερία, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει το παιδί.

Η 30χρονη, ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία .

Η γυναίκαμίλησε στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και ξέσπασε περιγράφοντας πως έχασε το μωρό της. 

«Επειδή είναι η πρώτη τους άμυνα το θεωρώ φυσιολογικό εν μέρει, αλλά αυτό δεν με καθησυχάζει. Δεν παύει να μου προκαλεί μεγαλύτερη οργή. Ας βγουν κι ας πουν μπροστά μου ότι δεν είχα αιμορραγία» είπε μεταξύ άλλων η 30χρονη.

Σε ανακοίνωσή του το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ανέφερε σχετικά με το ππεριστατικό: «Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της».

 

 

Με την σειρά του το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 και στις 9:10 ολοκληρώθηκε η εξέταση. Αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στις 9:30 μπήκε στο χειρουργείο Covid-19. Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ νοσηλείας νεογνών».

Η γυναίκα υποστηρίζει από πλευράς της ότι έφτασε στις 7:00 ήταν στο Ιπποκράτειο και 7:02 ήταν μέσα στην κλινική: «Όταν πήγα δεν έβρισκα κανέναν. Βρήκα έναν υπάλληλο security γιατί δεν υπήρχε κανείς άλλος. Την πόρτα άνοιξε μία κοπέλα και της είπα ότι έχω πόνους και συσπάσεις, αλλά και ότι είμαι θετική στον COVID. Μου είπε να περάσω έξω από τον θάλαμο, και κάποια στιγμή η ίδια μου είπε ότι "έχουμε δίδυμη καισαρική και οι γυναικολόγοι είναι όλοι απασχολημένοι. Με το τέλος της εφημερίας που έχουμε δεν υπάρχει περίπτωση να σας εξυπηρετήσουμε"» είπε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ