Φωτιά στα Βατερά Λέσβου: Φωτό και βίντεο από την πυρκαγιά - Έχουν καεί σπίτια - απεγκλωβισμοί από το Λιμενικό

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 

 Στις 10.04 σήμερα το πρωί εκδηλώθηκε η φωτιά που μαίνεται στην Λέσβο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην έκτακτη ενημέρωση  ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός.

Αναφορικά με την δασική πυρκαγιά ο κ. Αρτοποιός είπε επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 9 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στην Λέσβο.

Φωτιγραφίες: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ/EUROKINISSI

 

Στις 11.25 με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν όλοι οι κάτοικοι στην περιοχή Βατερά για την προληπτική απομάκρυνσή τους στην περιοχή Πολιχνίτο. Η επιχείρηση αυτή είναι σε εξέλιξη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν στην πυρκαγιά στα Βατερά Λέσβου με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου. Επίσης, η κανονιοφόρος «Κάσος» καταπλέει στην περιοχή για πιθανή συνδρομή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν κάψει ήδη σπίτια. 

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης νωρίτερα ανέφερε ότι σκάφος του Λιμενικού - στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος - περιπολεί στην περιοχή και έχει απεγκλωβίσει ήδη 9 άτομα, από την παραλία. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ