«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Αποστολάκης (φωτό)

Με θλίψη τον αποχαιρέτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Απεβίωσε  σε ηλικία 88 ετών, ο πρώην υφυπουργός 'Αμυνας και βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Αποστολάκης, πτέραρχος εν αποστρατεία, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας εξ αιτίας προβλήματων της υγείας του.

Ο Δημήτριος Αποστολάκης διετέλεσε αρχηγός ΓΕΑ, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου και υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας. Είχε στενή φιλία και συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με δική του συνδρομή στις αρχές της δεκαετίας του 90, συμφωνήθηκε η περίφημη «αγορά του αιώνα», όπως αποκλήθηκε που περιελάμβανε τη προμήθεια 40 F-16 από τις ΗΠΑ κι άλλα τόσο Mirage-2000 από τη Γαλλία.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης είχε γεννηθεί το 1934 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την τότε Σχολή Αεροπορίας (σημερινή Σχολή Ικάρων) με το βαθμό του ανθυποσμηναγού το 1957.

EUROKINISSI

Επίσης, ήταν απόφοιτος της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας, της Σχολής Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, της Kινητής Eκπαιδευτικής Mονάδας F-84F, του Eκπαιδευτικού Kέντρου Eπιχειρήσεων Aέρος - Eδάφους, του Σχολείου Χρησιμοποίησης Πυροβόλων Όπλων του ΝΑΤΟ στη Δυτική Γερμανία, του Army School of Physical Training στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Σχολείου Cockpit -Trainer F/RF-84F, του Σχολείου Εκπαιδευτών Πτήσεων «Β», του Σχολείου Εκπαιδευτών Τ-33Α & Τ-37, του Βασιλικού Ινστιτούτου Αμυντικών Σπουδών του Λονδίνου και του μεταπτυχιακού τμήματος της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα Πολιτικών Επιστημών στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Maryland στις ΗΠΑ.

Διετέλεσε διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης, διευθυντής της Διεύθυνσης A1 του ΓΕΑ, διευθυντής του Α΄ Κλάδου του ΓΕΑ, επιτελάρχης του 28ου Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορικής Δυνάμεως, διοικητής της 30ης Διοίκησης Αεροπορικού Υλικού και αρχηγός της Τακτικής Αεροπορικής Δυνάμεως.

Το 1973 συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού και αποτάχθηκε από τη δικτατορία.

Ήταν αρχηγός ΓΕΑ από 18 Δεκεμβρίου 1984 έως 22 Δεκεμβρίου 1986.

EUROKINISSI

Μετά την αποστρατεία του ασχολήθηκε με την πολιτική και διετέλεσε βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ τα διαστήματα 1990-1993 και 1996-2004, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 1996 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001 χρημάτισε υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας.

Από το 1993 ως το 1996 ήταν πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

 Ανδρουλάκης: Ο Δ. Αποστολάκης ένας ευπατρίδης της πολιτικής, ένας προοδευτικός δημοκράτης, υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με απαράμιλλο πατριωτισμό

Τη θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενός ευπατρίδη της πολιτικής, ενός προοδευτικού δημοκράτη, όπως αναφέρει σε δήλωσή του.

«Ο Δημήτρης Αποστολάκης υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με απαράμιλλο πατριωτισμό ως Πτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και αργότερα ως Υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενώ σημείωσε πως ο εκλιπών ήταν ευγενικός, λακωνικός και πάντα ουσιώδης στις πολιτικές του παρεμβάσεις.

Τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα μας ως βουλευτής Ηρακλείου, και τη Δημοκρατική Παράταξη με τους αγώνες του για αξιοκρατία, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Για μια καλύτερη Ελλάδα.

Η απώλεια του μας γεμίζει θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ