Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Μέγαρα - Μήνυμα του 112 για εκκένωση - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Η φωτιά κατευθύνεται προς Αλεποχώρι...

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στη Βένιζα Μεγάρων. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο κινείται δυτικά από τη Ζάχουλη, καίει αγροτοδασική έκταση που περιλαμβάνει και πεύκα, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών, καθώς στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.
 
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχώς ενισχύονται καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα 7 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.  

Μέχρι στιγμής πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι κι έχουν παραταχθεί οχήματα της Πυροσβεστικής για να μην περάσει η πυρκαγιά προς την πευκόφυτη περιοχή, ενώ κάποια έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της φωτιάς.  

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. 

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε και στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων για προληπτική απομάκρυνση από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων εκκενώστε τώρα προς Μέγαρα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://bit.ly/32VyYzm ».

ΔΕΔΔΗΕ: Η πορεία αποκατάστασης των ζημιών

Περισσότεροι από 10.700 καταναλωτές από το σύνολο των περίπου 15.000 που επηρεάστηκαν από την φωτιά στη Βόρεια και Ανατολική Αττική έχουν ήδη επανηλεκτροδοτηθεί, ανακοίνωσε απόψε ο ΔΕΔΔΗΕ. Μέχρι αργά το βράδυ εκτιμάται ότι θα έχουν επανηλεκτροδοτηθεί 180 υποσταθμοί από τους συνολικά 210 που υπέστησαν ζημιά. Στην περιοχή βρίσκονται περισσότερα από 400 άτομα και 150 οχήματα, καθώς και επιπλέον υποστηρικτικό προσωπικό.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την περιοχή των Μεγάρων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται εντατικά προκειμένου να αποκατασταθούν οι υφιστάμενες ζημιές και να ηλεκτροδοτηθούν οι περιοχές Αλεποχώρι, Ψάθα και Πόρτο Γερμενό εντός των επόμενων ωρών. Τα συνεργεία ενισχύονται με επιπλέον προσωπικό για να ανταποκριθούν στην εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα.

Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς 'Ανω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς 'Ανω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα

 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων στο Μαρκόπουλο.

Στο σημείο επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, και 2 ελικόπτερα.

Φωκίδα: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στην Ερατεινή

Η άμεση αντίδραση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων της πυροσβεστικής απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε πριν λίγο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τολοφώνας της Φωκίδας, κοντά στην Ερατεινή.

"Η φωτιά ήταν σε ένα επικίνδυνο σημείο και απειλούσε κατοικημένη περιοχή» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στη Φωκίδα κ. Βαγγέλης Τσιορλίδας.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, "η γρήγορη αντίδραση από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και η άμεση παρουσία εναέριων μέσων με εύστοχες βολές, μας επέτρεψε πολύ γρήγορα να την περιορίσουμε και να μην επιτρέψουμε καμία επέκταση της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ