Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει: Πώς να πετύχετε το καλύτερο μαύρισμα στις διακοπές;

Μπορεί να βρισκόμαστε πλέον στα μέσα του καλοκαιριού, όμως, οι περισσότεροι δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα το τέλειο μαύρισμα του καλοκαιρού.

Οι τρόποι για να αποκτήσετε τον Αύγουστο όσο το δυνατόν καλύτερο μαύρισμα με τον πιο ασφαλή τρόπο.

Μπορεί να βρισκόμαστε πλέον στα μέσα του καλοκαιριού, όμως, οι περισσότεροι δεν έχουμε αποκτήσει ακόμα το τέλειο μαύρισμα του καλοκαιρού. Και αυτό γιατί συνήθως αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια των μεγάλων διακοπών μας που κατά βάση πραγματοποιούνται μέσα στον Αύγουστο. Τι να κάνετε λοιπόν τότε, για να επιστρέψετε στην πόλη με όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακό και βαθύ, αλλά και ασφαλές μαύρισμα; Απλώς, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. 

ΣΥΧΝΗ ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Προτού αποχωρήσετε για τις διακοπές σας, φροντίστε να κάνετε μια περιποίηση στο σώμα σας που να περιλαμβάνει και απολέπιση. Έτσι, θα απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα που δημιουργούν ξηρότητα, ξεφλούδισμα και δυσχρωμίες στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα θα την ανανεώσετε και θα δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για ένα πιο ποιοτικό και βαθύ μαύρισμα.

ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ

Μετά την παραλία, αποφύγετε να κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό, καθώς ερεθίζει την επιδερμίδα και ενισχύει την αφυδάτωση και κατά συνέπεια το ξεφλούδισμα. Προτιμήστε να κάνετε ένα κρύο ντους που θα απομακρύνει τη σκόνη, χωρίς να επηρεάσει αρνητικά την επιφάνεια του δέρματος. 

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Προτιμήστε τροφές που ενισχύουν το μαύρισμα μέσω των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Τέτοιες είναι τροφές πλούσιες σε καροτενοειδή, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο, χαλκό και φλαβονοειδή. Μερικά παραδείγματα για να προσθέσετε στα γεύματά σας είναι τα καρότα, τα μάνγκο, τα βερίκοκα, το μπρόκολο και η μαύρη σοκολάτα. 

ΚΑΛΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

Λαμπερή, μεταξένια και μαυρισμένη επιδερμίδα χωρίς καλή ενυδάτωση δεν μπορεί να υπάρξει. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό ημερησίως, να εφαρμόζετε καθημερινά μια ενυδατική κρέμα σε όλο το σώμα σας αλλά και ένα after sun μετά την έκθεσή σας στον ήλιο. 

ΑΝΤΗΛΙΑΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Φυσικά, δε θα πρέπει να παραλείψετε την εφαρμογή αντηλιακού καθημερινά και ειδικότερα κατά την παραμονή σας στην παραλία. Η άποψη ότι η μη εφαρμογή αντηλιακού θα ενισχύσει το μαύρισμα είναι εντελώς λανθασμένη και ενδεχομένως να προκαλέσει έγκαυμα της επιδερμίδας, ερεθισμούς, ξεφλούδισμα και πολλά ακόμα δερματικά προβλήματα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ