Ανακοίνωση Μεταβίβασης Ποσοστού της TotalEnergies σε κοινοπραξίες για Ε&Π Υδρογονανθράκων

Η ExxonMobil Exploration and Production Greece αναλαμβάνει τα καθήκοντα του εντολοδόχου.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.» (η «Εταιρεία»), σε συνέχεια της από 24/5/2022 ανακοίνωσης, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής:

Μετά την ενημέρωση για την απόφαση απόσυρσης της ΤotalEnergies, οι ανάδοχοι των Συμβάσεων Μίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή «Δυτικά Κρήτης» (Ν.4631/2019) και στην θαλάσσια περιοχή «Νοτιοδυτικά Κρήτης» (Ν.4628/2019), διαπραγματεύθηκαν για τη διευθέτηση των σχετικών θεμάτων που προκύπτουν από την εν λόγω αποχώρηση.

Ήδη τα μέρη συμφώνησαν όπως το ποσοστό της ΤotalEnergies EP Greece B.V. (40%) στις Συμβάσεις Μίσθωσης θα αναλάβουν η ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V. (κατά ποσοστό 75% του 40%) και οι θυγατρικές της Εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ  ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (κατά ποσοστό 25% του 40%), με την εκπλήρωση των σχετικών οικονομικών και λοιπών υποχρεώσεων της TotalEnergies EP Greece B.V..

Ως εκ τούτου, το ποσοστό της ExxonMobil Exploration and Production Greece (Crete) B.V., η οποία θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Εντολοδόχου, θα ανέλθει σε 70% και το ποσοστό των θυγατρικών της Εταιρείας σε 30%, σε κάθε μια από τις εν λόγω συμβάσεις.

Σημειωτέον ότι η συναλλαγή, η οποία τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών, δεν αναμένεται να έχει ουσιώδη επίπτωση στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ