Power Pass: Απορρίφθηκαν 9 στις 10 αιτήσεις των πληρωμών υπό εκκαθάριση - Τι συνέβη;

Μόνο 50.000 εξ αυτών θα δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα.

Τα πρώτα χρήματα της οικονομικής ενίσχυσης του power pass για 1,9 εκατ. δικαιούχους θα πιστωθούν εώς και σήμερα, ενώ από αύριο αναμένονται οι πληρωμές των αιτήσεων που ήταν σε εκκαθάριση.

Παρ' όλα αυτά, το δεύτερο κύμα των 600.000 εν αναμονή δικαιούχων βρίσκεται σε χειρότερη μοίρα, καθώς σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, μόνο 40.000 – 50.000 εξ αυτών θα δούν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται τα χρήματα.

Πιο αναλυτικά, σχεδόν 9 στις 10 αιτήσεις που ήταν «υπό εκκαθάριση» απορρίφθηκαν. Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι δεν υπήρξε επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 ή οι επιβαρύνσεις ήταν μικρότερες των 30 ευρώ.

Παράλληλα, η έξτρα ενίσχυση για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν εκδοθεί τον Ιούνιο θα λάβουν τα νοικοκυριά χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα καθώς τα στοιχεία θα ληφθούν από τους παρόχους. Οι λογαριασμοί θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Η αποζημίωση θα χορηγηθεί με κριτήριο τον χρόνο έκδοσης του λογαριασμού και όχι την περίοδο κατανάλωσης και ο υπολογισμός της έξτρα επιδότησης δεν θα γίνει με βάση την επιβάρυνση του Ιουνίου δηλαδή αν κάποιος μετά την κρατική επιδότηση και τις εκπτώσεις των παρόχων επιβαρύνθηκε στο λογαριασμό του Ιουνίου κατά 100 ευρώ δεν σημαίνει ότι θα λάβει 60 ευρώ (100Χ60%), σύμφωνα με τον ΟΤ.

Ο προσδιορισμός της μηνιαίας οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει αφού επανυπολογιστεί εκ νέου η επιβάρυνση για όλη την περίοδο από την 1η Δεκεμβρίου έως τις 30 Ιουνίου και αφού αφαιρεθούν τα ποσά της κρατικής επιδότησης και των εκπτώσεων από τους παρόχους και στη συνέχεια και τα ποσά που έλαβε ο δικαιούχους από το power pass. Η καταβολή των χρημάτων για την αποζημίωση του Ιουνίου θα γίνει έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ