Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πικάντικος ψητός σολομός με καστανή ζάχαρη - Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Για τους λάτρεις των θαλασσινών.

ΥΛΙΚΑ

 

900 γρ. φρέσκο σολομό (πάχους 2,5 εκ)

1 1/2 κ.σ. Tabasco Habanero

1/4 φλ. καστανή ζάχαρη

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη καστανή ζάχαρη, την πάπρικα, το σκόρδο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε τη σχάρα του φούρνο στην υψηλότερη σκάλα.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε το σολομό, προσθέτοντας από πάνω το μίγμα ζάχαρης.

Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να καραμελώνει.

Είναι πολύ σημαντικό ο σολομός μας να είναι πάχους 2,5 εκ. Εάν είναι λεπτότερος, θα χρειαστεί να γυρίσουμε το σολομό μας μετά από 5 λεπτά ψησίματος και να τον αφήσουμε για άλλα 2-3 λεπτά ή να κατεβάσουμε τη σχάρα μία σκάλα πιο κάτω.

Σερβίρουμε αμέσως.

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ