Λάρισα: Πολίτης χτύπησε άγρια τον Δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα - Θύμωσε γιατί καθάρισαν ακτή που καταπατούσε (φωτό)

Ο κ. Γκουντάρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγιάς με μώλωπες

Θύμα επίθεσης έπεσε το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

 

Ο κ. Γκουντάρας μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αγιάς με μώλωπες, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατά πληροφορίες δέχθηκε επίθεση από πολίτη για κτηματική διεκδίκηση, στην περιοχή του Κόκκινου Νερού, όπου ο Δήμος Αγιάς παρενέβη για υπόθεση καταπάτησης.

Για το πρωτοφανές περιστατικό έχει ήδη επιληφθεί το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς που διενεργεί προανάκριση.

«Οι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν, ο δημόσιος χώρος θα παραμείνει δημόσιος»

Ο κ. Γκουντάρας με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του Δήμου Αγιάς, σημειώνει πως πρόκειται για επίθεση σε βάρος της αυτοδιοίκησης και όχι στο πρόσωπό του, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες για το πώς ήταν πριν και μετά τον καθαρισμό, ο καταπατημένος χώρος.

Αναλυτικά η ανάρτηση: “Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγιάς, όσο κι εγώ προσωπικά έχουμε την πάγια δέσμευση να προστατεύσουμε το χαρακτήρα του δημόσιου χώρου. Είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του ρόλου μας.

Οι παραλίες του Δήμου Αγιάς είναι τμήμα του δημόσιου χώρου, πρέπει να είναι ελεύθερες και όλοι οι πολίτες δικαιούνται να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Αυτό το δικαίωμα των πολιτών είμαστε αποφασισμένοι και εκ του ρόλου μας, αλλά και εκ των πεποιθήσεων μας να το προστατεύσουμε με κάθε κόστος.

Η επίθεση που δέχθηκα σήμερα από καταπατητές του δημόσιου στον οικισμό του Κόκκινου Νερού, δεν ήταν απλώς μια επίθεση στο δήμαρχο και το θεσμό που εκπροσωπεί. Ήταν μια επίθεση στην αυτοδιοίκηση, στο δημόσιο χαρακτήρα των ακτών και εν τέλει, μια επίθεση στους ίδιους τους δημότες της Αγιάς, στους ίδιους τους πολίτες της χώρας.

Ευχαριστώ όλους τους δημότες της Αγιάς, τους συναδέλφους και τους φίλους από όλη την Ελλάδα για το ενδιαφέρον και τη στήριξη τους.

Οι τραμπουκισμοί δεν θα περάσουν. Ο Δημόσιος χώρος θα παραμείνει δημόσιος, οι ακτές θα παραμείνουν ελεύθερες και τα δικαιώματα των πολιτών ακέραια.”

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ