Ντίνα Νικολάου: Παγωτό χαλβάς με αλατισμένα φυστίκια - Η πιο περίεργη γεύση που θα δοκιμάσετε ποτέ

Παγωτάρα τρομερή!!!! Με ταχίνι, χαλβά και αλατισμένα φυστίκια. Αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε και μια σαλτσούλα σοκολάτας για να το απογειώσετε!

Υλικά

 

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1.  

    Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους με την άχνη. Προσθέτω με αργή ροή την καυτή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Μεταφέρω το μείγμα στο κατσαρολάκι και ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

     

  2.  

    Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το ταχίνι και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αφήνω την κρέμα να κρυώσει. Την μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες.

    Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη, το αφρατεύω με το σύρμα και προσθέτω τον χαλβά και τα φυστίκια. Επαναφέρω στην κατάψυξη για 8 ώρες ή όλο το βράδυ.

     

Note

Για την σάλτσα σοκολάτα

Ζεσταίνω 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Σπάω 80 γρ. σοκολάτα σε ένα μπολ και προσθέτω την καυτή κρέμα. Αφήνω για 1 λεπτό, προσθέτω ½ κουτ. γλυκού βανίλια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ