Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Aνοιχτά τα καταστήματα & τα super market την Κυριακή


Η μοναδική Κυριακή του Καλοκαιριού κατά την οποία τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ανοιχτά θα παραμείνουν προαιρετικά τα καταστήματα της Αθήνας την Κυριακή 17 Ιουλίου 2021 με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 ως τις 18:00. Ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά έχει προτείνει, την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3.30 το μεσημέρι.

Μετά την υποτονική κίνηση των πρώτων ημερών οι καταστηματάρχες ευελπιστούν η λειτουργία των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή να δώσει ανάσα στον τζίρο τους. 

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας, μειωμένης τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική. Επιτρέπεται, επίσης, η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία».
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη, με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Να θυμίσουμε πως από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, έχουν κάνει πρεμιέρα και επίσημα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις για φέτος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ