Παρίσι: Πώς ντύθηκαν Μπριζίτ Μακρόν και Ναόμι Κάμπελ στους εορτασμούς για την 14η Ιουλίου - Το τσαντάκι Louis Vuitton & το Chanel φορεματάκι (φωτό)

Τι φόρεσαν οι δύο κυρίες; 

Σήμερα είναι η Εθνική Εορτή της Γαλλίας, που ονομάζεται επίσης 14η Ιουλίου και Ημέρα της Βαστίλης. 

Γιορτάζεται στις 14 Ιουλίου κάθε έτους. Θεσπίστηκε ως ετήσια εθνική εορτή τον Ιούλιο του 1880, για να τιμήσει την άλωση της Βαστίλης στις 14 Ιουλίου 1789, σημείο καμπής της Γαλλικής Επανάστασης και σύμβολο του τέλους της απόλυτης μοναρχίας, καθώς και τη γιορτή της Ομοσπονδίας στις 14 Ιουλίου 1790, σύμβολο της ένωσης του έθνους.

Είναι ημέρα αργίας στη Γαλλία και γιορτάζεται σε όλη τη χώρα. «Η παλαιότερη και μεγαλύτερη στρατιωτική παρέλαση στην Ευρώπη»  πραγματοποιείται στις 14 Ιουλίου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι μπροστά στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Γάλλους αξιωματούχους και ξένους προσκεκλημένους.

Oι φετινές εκδηλώσεις έχουν τον τίτλο ''να μοιραστούμε τη φλόγα'', με αναφορές στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες,  που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το 2024, αλλά και η φλόγα της Αντίστασης προς τον εχθρό κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Φέτος, η παρέλαση απέτισε ιδιαίτερο φόρο τιμής στην Ουκρανία, καθώς έδειξε την υποστήριξή της - παρελαύνοντας μαζί με συμμάχους από την Ανατολική Ευρώπη.

Η παραδοσιακή παρέλαση περιελάμβανε επίσης πολεμικά αεροπλάνα και στρατιωτικά οχήματα για να επιδείξει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Γαλλίας να στηρίξει την εμπόλεμη χώρα.

Την παρέλαση παρακολούθησε φυσικά και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με την σύζυγό του Μπριζίτ,  η οποία ήταν υπέρκομψη με το shirt dress από Louis Vuitton που επέλεξε για την περίσταση. 

Το look της 69χρονης Μπριζίτ, αποτέλεσε έκπληξη, αφού συνήθως φοράει μονόχρωμα και στενά ρούχα και είναι η πρώτη φορά που την Βλέπουμε με εμπριμέ. Το συγκεκριμένο σύνολο κοστίζει 2.900 ευρώ και το συνδύασε με χρυσές γόβες και χρυσό clutch. 

Kαλεσμένη στους ερορτασμούς ήταν και η Ναόμι Κάμπελ, η οποία εντυπωσίασε με την εμφάνισή της.   Η ''μαύρη γαζέλα'' έκανε μια κομψή καλοκαιρινή εμφάνιση, καθώς παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση. 

Το 52χρονο σούπερ μόντελ φόρεσε ένα μίνι tweed φόρεμα - επίσης από τον οίκο Louis Vuitton, αξίας 3.200 ευρώ -  το οποίο συνδύασε με μια λευκή και χρυσή τσάντα από τον ίδιο οίκο και λευκές μπότες. 

Φωτογράφήθηκε και συνομίλησε με την Μπριζίτ και τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ έδειχνε πολύ ευδιάθετη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ