Αποκλειστικό: Το Εirinika στα άδυτα του Dior - Η μοδίστρα του οίκου, μας έδειξε πως ράβει επί 300 ώρες στο χέρι, ένα φόρεμα (φωτό - βίντεο)

Παρίσι - αποστολή: Στο «σπίτι» του Dior αποκλειστικές φωτό & βίντεο απο τη νέα Galerie - μουσείο του εμβληματικού οίκου μόδας της Γαλλίας....
 

Έμεινα άναυδη. Μαγεμένη. Νόμιζα που ζούσα σε ένα ονειρικό σκηνικό. Το νέο μουσείο, η γκαλερί Dior με έβαλε σε ένα κόσμο παραμυθιού. Της τέχνης, στη μόδα του 1950 αλλά και της σημερινής νέας τεχνολογίας η οποία έχει επιστρατευθεί για να αναδείξει το μεγαλείο του Κρίστιαν Ντιόρ, ενός από τους σημαιοφόρους της γαλλικής μόδας.

 

 

Υψηλή ραπτική και κόστος γι’ αυτό το αριστούργημα που θα δείτε με μία αναδρομική έκθεση που μόνιμα εγκαταστάθηκε πλέον στην περίφημη οδό François 1er, δίπλα στο flagship store Dior της Avenue Montaigne .

Το Eirinika εντυπωσιάστηκε και σας μεταφέρει από ….. πρώτο χέρι όσα είδε εδώ .

Όλα είναι τέλεια σ’ αυτό τον υπέροχο χώρο που φιλοξενεί μόνιμα πλέον όλα τα εκθέματα τα οποία εκτέθηκαν πριν από λίγα χρόνια στις πρωτεύουσες του κόσμου και τώρα επέστρεψαν στο σπίτι τους.

 

 

O δάσκαλος Christian Dior και ο μαθητής του Yves Saint Laurent φιγουράρουν σε βίντεο της εποχής για να μας θυμίζουν τους πρωτεργάτες της γαλλικής μόδας και να μας μαθαίνουν την αλφαβήτα της υψηλής ραπτικής του prêt à porter, δηλαδή την γαλλική ψυχή.

 

 

 

 

Εκτός από τα βίντεο με τα εκθέματα θα δείτε και την συζήτηση μου με μία μοδίστρα που βρήκα να κάθεται μέσα στο μουσείο, την πλησίασα της είπα ότι είμαι δημοσιογράφος και της ζήτησα ευγενικά να μας δείξει πως φτιάχνει με ειδική τεχνοτροπία μια λεπτομέρεια σε ένα φόρεμα .

 

 

Είχε την καλοσύνη να μας δείξει πως το σχεδιάζει και πως τελικά αρχίζει και το ράβει στο χέρι. 300 ώρες απαιτούνται για να ολοκληρώσει αυτό το φόρεμα που βλέπουμε στο βίντεο.

 

 

 

Όταν της είπα έτσι εξηγείται γιατί κοστίζουν τόσο ακριβά τα φορέματα αυτά, απέφυγε το δικό της σχόλιο, μονολογούσε όμως, ναι, ναι, ακριβά, ακριβά ,ακριβά....

Ήθελε φυσικά να κατανοήσουμε ότι με τόσες ώρες προσωπικής εργασίας, όπου στις μοδίστρες βγαίνουν τα μάτια από το πολύ κέντημα, ράψιμο , είναι αυτονόητο ότι θα κοστολογηθεί υψηλά ένα φόρεμα υψηλής ραπτικής.

Μάλιστα μας αποκάλυψε ότι την τέχνη, της την έμαθε η μητέρα της από μικρό κοριτσάκι. Η έκθεση είναι συναρπαστική γιατί βλέπεις παράλληλα με τα defilés της δεκαετίας του 50 και του 60, τις σημερινές επιδείξεις μόδας, ακούς τον δημιουργό να μιλάει ο ίδιος και να παρουσιάζει τα μοντέλα του, μουσική της εποχής προσωπικά αντικείμενα του Κρίστιαν Ντιόρ που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή άδικα τελείως όταν σφηνώθηκε στο λαιμό του ένα ψαροκόκαλο.

Η έκπληξη κλείνει με μία ποιοτική καφετέρια οπου σερβίρονται snacks με οργανικά προϊόντα και κοκτέιλς .

Το δικό μου, όπως πάντα χωρίς αλκοόλ , είχε μία καρδούλα κόκκινη από φράουλα και αντι για ζάχαρη αγαύη, το απόλαυσα πραγματικά .

Στο Παρίσι, αξίζει να πάτε όχι φυσικά για να ψωνίσετε αλλά για να δείτε, να διασκεδάσετε με την μάθηση,  την γνώση να δείτε μουσεία, να περπατήσετε .

Το Παρίσι είναι μια πόλη που παρά τους πολλούς τουρίστες , περπατάς θαυμάσια για πολλές ώρες στα τεράστια πεζοδρόμια του.

Δείτε περισσότερες φωτό στο Slide Show

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ