Σάμος: Το χρονικό & τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου - Συγκλονιστικές φωτό & βίντεο από την πτώση αλλά και τη διάσωση 2 επιβαινόντων

Eκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι δύο διασωθέντες από την πτώση του ελικοπτέρου. Πρόκειται για τους δύο Μολδαβούς, από τους οποίους ο ένας ήταν μηχανικός του ελικοπτέρου και ο δεύτερος πιλότος. 

Oι διασωθέντες διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω έλεγχο και παρακολούθηση. Υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο όπου κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία τους.

Το μοιραίο ελικόπτερο φεύγοντας από το αεροδρόμιο Σάμου για την κατάσβεση της φωτιάς. Πηγή: samos24/facebook.

Στις 23.30  το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, μεταφέρθηκαν επίσης οι σωροί των δυο άλλων επιβαινόντων στο ελικόπτερο ενώ αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας –νεκροτομής.

H στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου. Πηγή: samos24facebook.

Στο μεταξύ το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου παραμένει σε ετοιμότητα πάντα για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όσους έχουν ανάγκη και από την καταστροφική πυρκαγιά.


Πηγή: samos24.

Ο αερολιμενάρχης Σάμου έχει ήδη ενημερώσει την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων να προχωρήσει στη διερεύνηση των αιτιών της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi8 στη θάλασσα. Φως στα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στη Σάμο που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των δύο διασωθέντων μελών.

 Πηγή; samos24

Ο Μολδαβός μηχανικός που σώθηκε αναφέρθηκε στην στιγμή της πτώσης σημειώνοντας ότι είδε να βγαίνουν από το ελικόπτερο τους άλλους τρεις επιβαίνοντες, κάτι που σημαίνει ότι δεν σκοτώθηκαν από την πτώση. «Υπήρχαν υψηλοί κυματισμοί και ισχυρά ρεύματα», ανέφερε ο μηχανικός που σώθηκε.


Πηγή: samos24

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ελικόπτερο, που επιχειρούσε για την κατάσβεση πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης – κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες – στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά, βόρεια του Παλαιοχωρίου Σάμου.

Αρχικά εντοπίσθηκε και διασώθηκε ο Ρουμάνος πιλότος και στη συνέχεια ακολούθησε ο εντοπισμός δύο μελών του πληρώματος, που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

 

 

Οι αξιωματικοι του Λιμενικού σε έναν από τους άνδρες που δεν ειχε τις αισθήσεις του επιχείρησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετείχε ένα UAV τύπου Heron από το Ισραήλ που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία, ένα αεροναυαγοσωστικό ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από την Χίο και σκάφη του Λιμενικού Σώματος

 

Στις 10 το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου εντοπίστηκε ζωντανός ο τέταρτος άνδρας που βρισκόταν στο ελικόπτερο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ