Η απίστευτη ιστορία ενός Κρητικού που ζει επί 6 χρόνια σε σκάφος και εξερευνεί τον κόσμο (φωτό & βίντεο)

«Μου αρέσει αυτή η ζωή, είναι πιο νομαδική».

Ο κρητικός Κλεάνθης Αναστασάκης, αποτελεί παράδειγμα ανθρώπου που θέλησε να ζήσει την ζωή του στα άκρα, δίχως σπίτι στην στεριά, αλλά σε ένα σκάφος.

Συγκεκριμένα, εδώ και 6 χρόνια ζεί με την σύντροφό του στη θάλασσα, εξερευνώντας τον κόσμο καθημερινά.

Ο Χανιώτης ιστιοπλόος πήρε την απόφαση να μετοικήσει σε σκάφος, ζώντας πλέον μόνιμα στη θάλασσα. Όπως δηλώνει και ο ίδιος, η συγκεκριμένη ζωή χαρακτηρίζεται από πολλά προβλήματα, ωστόσο η θέλησή του να ξεχωρίζει και να ζήσει μέσα από τα κύματα τον οδήγησαν στο να εγκαταλείψει μόνιμα την στεριά.

Θέλοντας κάθε μέρα να είναι γι' αυτόν μια εμπειρία, μια νέα περιπέτεια, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, μιας και η μεγάλη αγάπη του είναι η στιοπλοΐα.

Αυτό το ατελείωτο ταξίδι όμως δεν το πραγματοποιεί μόνος του. Έχει συνταξιδιώτη του τη σύντροφό του Κονσεϊσάουα, με καταγωγή από τη Γουινέα Μπισάο, την οποία γνώρισε στη Σούδα της Κρήτης, κατά τη διάρκεια επισκευής του σκάφους του.

Ο Κλεάνθης Αναστασάκης από πολύ μικρή ηλικία επέλεξε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο ζωής, που του έχει δώσει τη δυνατότητα, μόλις 30 ετών σήμερα, να έχει ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες του κόσμου. Έχει πραγματοποιήσει ταξίδια που οι περισσότεροι δεν θα κάνουν ούτε σε ολόκληρη ζωή.

«Μου αρέσει αυτή η ζωή, η πιο νομαδική», δήλωσε.

«Σχέση με τη θάλασσα είχα σα νησιώτης. Όταν μπήκα αργότερα στη σχολή, στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, και έκανα τα μπάρκα σαν δόκιμος, εκεί ανακάλυψα και την ιστιοπλοΐα από τύχη, γνώρισα κάποιους φίλους στην Καραϊβική, πήγα μαζί τους για 25 μέρες και όταν επέστρεψα πίσω στη σχολή μετά από 25 μέρες, είχα ήδη αποφασίσει να πάρω το δικό μου σκάφος και να ταξιδέψω. Ήξερα ότι μου αρέσει να ζω σε σκάφος, μου αρέσει αυτή η ζωή, η πιο νομαδική», ανέφερε.

Και συνεχίζει: «Απλώς, πήρα σκάφος, ξεκίνησα τα ταξίδια και δεν σταμάτησα ποτέ. Δεν είχα αποφασίσει να φύγω και να μη γυρίσω. Ξεκίνησα από Χανιά, έκανα ένα τουρ στη Μεσόγειο, μετά κατέβηκα στα Κανάρια νησιά, όπου έκατσα εννέα μήνες, γιατί είναι πολύ όμορφα τα Κανάρια νησιά, και από κει πήγαμε Δυτική Αφρική, πέρασα τον Ατλαντικό, κάτσαμε στα νησιά της Καραϊβικής, κεντρική Αμερική, και μετά πήγαμε Αυστραλία, Ινδικό Ωκεανό, Ινδονησία, Ινδία, Ερυθρά Θάλασσα, Σουδάν, Σουέζ και πίσω».

«Η ελευθερία που μου δίνει αυτό που κάνω με εξιτάρει περισσότερο».

Ο Κρητικός περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρει η θάλασσα. «Η ελευθερία που μου δίνει αυτό που κάνω με εξιτάρει περισσότερο. Μπορεί μια χώρα να έχει πρόβλημα ή να την έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός, εμάς όμως δεν μας επηρεάζει. Εάν πας κάπου και δεν σου αρέσει, σηκώνεις τα πανιά σου και φεύγεις, δεν σε εμποδίζει κανείς».

«Ήταν μετά το Γιβραλτάρ, όπου φύγαμε δύο μικρά σκάφη μαζί... Εγώ είχα πάρει μαζί μου και έναν Πολωνό πλήρωμα, είχαμε δει τον καιρό και πιστεύαμε ότι θα έρθει η κακοκαιρία μετά από τέσσερις μέρες και θα πάει προς την Ευρώπη. Οπότε λέμε θα είναι ωραία και καθώς ταξιδεύαμε στις τέσσερις μέρες, ταξιδεύαμε τόσο ωραία που βλέπαμε και ταινίες το βράδυ», ανέφερε σχετικά με τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει στην θάλασσα.

 

 

«Ξαφνικά, η κακοκαιρία αποφάσισε να μην πάει στην Ευρώπη και ήρθε νότια και είχαμε 7-8 μποφόρ (trade wings), 7-8 μέτρα μεγάλο κύμα, έχασα δύο φωτοβολταϊκά πάνελ, μου έσπασε τη λαγουδέρα, την οποία χρησιμοποιώ για να τιμονεύω το σκάφος, οπότε για τρεις μέρες δεν είχα καθόλου αυτόματο πιλότο και το βαλιτσάκι το σωστικό μέσο. Αυτό ήταν από τα πιο κουραστικά και δύσκολα ταξίδια που έχω κάνει», είπε.

«Έχει αρκετά μεγάλο κόστος, αλλά με τις κατάλληλες θυσίες ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει. Εάν κάποιος απλός Έλληνας θέλει να το κάνει πιο οικονομικά, θα πρέπει να υπολογίσει τη διαδρομή του, να αγοράσει το κατάλληλο σκάφος και υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες, αλλά πιστεύω ότι είναι εφικτό. Καθόμαστε δύο μήνες δουλεύουμε, μαζεύουμε χρήματα, κάνουμε κάποιες οικονομίες, τις οποίες ξοδεύουμε μετά στα ταξίδια. Για να το επιτύχουμε αυτό σταματάμε σε μέρη και πιάνουμε δουλειά οπουδήποτε. Εγώ δούλευα σε ένα κατάστημα με σουβενίρ», ανέφερε στο zarpanews.gr.

Τέλος, ο Κλεάνθης Αναστασάκης ανέφερε επίσης πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την παραγωγή κάποιου τηλεοπτικού πρότζεκτ με θέμα τα ταξίδια και την ζωή του στα ανοιχτά της θάλασσας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ