Υπερπανσέληνος στον Αιγόκερω (13/7): Τα 7 ζώδια που θα κόψουν τους δεσμούς με το παρελθόν τους

Ποιος επηρεάζει το φεγγάρι;

Μια ακόμα Υπερπανσέληνος (Supermoon) θα γίνει στις 13/07, 19:58 ώρα Ελλάδας στις 20° 17’ του Αιγόκερω, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, (Αιγόκερους, Καρκίνους, Κριούς και Ζυγούς), που έχουν γεννηθεί τέλος του 2ου και αρχές του 3ου δεκαημέρου, καθώς επίσης κι όσους έχουν Ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα συγκεκριμένα ζώδια και γύρω στις 20 μοίρες.

Την ίδια μέρα έχουμε την Αφροδίτη στους Διδύμους να κάνει τρίγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο, ενώ την επόμενη μέρα γίνονται δυο όψεις, το εξάγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που επηρεάζουν αρκετά τις εξελίξεις.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε ποια ζώδια επηρεάζονται, σύμφωνα με το astrology.gr, με την Πανσέληνο στον Αιγόκερω:

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου καλείσαι να προχωρήσεις σε αλλαγές, που θεωρείς απαραίτητες για τις σχέσεις σου, αλλά και την επίτευξη των προσωπικών σου επιδιώξεων και με πλήρη επίγνωση θα κόψεις κάποιους δεσμούς με το παρελθόν, που πλέον έχουν... χαλαρώσει. Σε πολλές περιπτώσεις, θα νιώσεις ότι τα αισθήματα σου βάζουν εμπόδια, θα χάνεις την υπομονή σου ή θα θεωρείς ότι σε κάνουν ό,τι θέλουν, λόγω της ανεκτικότητάς σου. Όμως, θα έχεις τη θέληση να τα βάλεις όλα κάτω και να βρεις τις σωστές λύσεις. Σίγουρα μια ισορροπία ανάμεσα στο ρεαλισμό και το συναίσθημα σου είναι απαραίτητη και όσο πιο σύντομα καταλάβεις ότι υπάρχουν τρόποι και να εκφράζεις ό,τι αισθάνεσαι και παράλληλα να μην έχεις ενοχές, αν αρνείσαι κάτι. Υπάρχει πάντως πιθανότητα να βγάλεις μια αποστασιοποιημένη και πιο ψυχρή συμπεριφορά, αν έρθεις αντιμέτωπος με γκρίνια, μουρμούρα για το παραμικρό ή υπερβολική "ευαισθησία" και δεν επικρατεί η κοινή λογική. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Σημαντικές εξελίξεις φέρνει η Πανσέληνος στον άξονά σου, τον Αιγόκερω, αναφορικά με τις σχέσεις σου, όπου το να τελειώνεις μια και καλή με τα κακώς κείμενα γίνεται πλέον μονόδρομος και θα πρέπει να κάνεις παραχωρήσεις, προκειμένου να διατηρηθούν -αν αυτό είναι που θέλεις- ή θα πρέπει να πάρεις το καπελάκι σου και να φύγεις, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, αφήνοντας τα παλιά στον παλιατζή. Σε αυτό συνηγορεί κι ο Ουρανός, άλλωστε, που σε σπρώχνει στο να αλλάξεις τα πράγματα προς το συμφέρον σου. Εννοείται ότι καμία απόφαση δε θα είναι εύκολη, γι’ αυτό, παρά την συναισθηματική σου φόρτιση, δεν πρέπει να κάνεις αψυχολόγητες κινήσεις. Αν όμως βλέπεις ότι δεν πάει άλλο πια, τότε το να κρατάς ανθρώπους δίπλα σου θα αποδειχθεί μεγάλο λάθος, γνωρίζοντας κατά βάθος ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί, ίσα-ίσα θα γίνει χειρότερη. Αν είσαι μόνος/η, ίσως κάνεις μεγάλη στροφή, όσον αφορά στα κριτήριά σου ή αναθεωρήσεις για μια σου επιλογή, για την οποία μέχρι τώρα αμφιταλαντευόσουν. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η Πανσέληνος, στον 2ο ηλιακό σου οίκο, επηρεάζει κυρίως τον οικονομικό σου τομέα, όπου και θα χρειαστεί να υιοθετήσεις μια διαφορετική πολιτική στη διαχείρισή σου. Ενδεχομένως να περιοριστείς στα αναγκαία έξοδα και να αρχίσεις να «μαζεύεις» χρήματα για μια επενδυτική ή άλλη κίνηση, που σκέφτεσαι να κάνεις. Επιπλέον, μπορεί να μην προχωρήσεις μια συμφωνία, αν νιώθεις αβέβαιος για το μέλλον της ή να προβείς σε μία άλλη, που μπορεί να μην είναι τόσο κερδοφόρα αυτή τη στιγμή. Όσον αφορά στην ερωτική σου ζωή, καλό θα ήταν να μην είσαι αφελής και να προσέξεις ιδιαίτερα πού θα προσφέρεις την εύνοιά σου γιατί οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές και μπορεί να την πατήσεις άσχημα, να εξαπατηθείς ή να παραπλανηθείς. Αν είσαι δεσμευμένος, υπάρχει περίπτωση προσωρινής απόστασης ή χωρισμού λόγω απιστίας. Στον σεξουαλικό τομέα, η ψυχολογία σου σίγουρα δε θα είναι η καλύτερη, το ενδιαφέρον σου θα αποσπάται συχνά και θα πέσει η… απόδοσή σου.  

ΔΙΔΥΜΟΙ 

Η Πανσέληνος στον 8ο οίκο σου, στρέφει το ενδιαφέρον σου κυρίως στα οικονομικά σου θέματα και τις υποχρεώσεις σου προς τρίτους. Είναι πιθανό να αλλάξεις τελείως την πολιτική της διαχείρισής σου, όπως επίσης, το παρελθόν να επιστρέψει και να σε αναγκάσει να διευθετήσεις υποθέσεις σχετικές με ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, δάνεια, περιουσιακά και να κλείσεις σχετικές εκκρεμότητες. Ο ερωτικός-σεξουαλικός τομέας θα επηρεαστεί εξίσου, όπου μπορεί να γνωρίσεις ένα πρόσωπο, με το οποίο θα υπάρχει έντονη έλξη και μαζί του θα βιώσεις πρωτόγνωρες συγκινήσεις. Το θέμα είναι να είσαι εντάξει εσύ απέναντί του γιατί το παιχνίδι σε διπλό ταμπλό είναι πολύ πιθανό, ενώ δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να θέλεις και κάποιο άλλο ή να διαπιστώσεις ότι δε σε καλύπτει.  Το ίδιο ισχύει και για την υπάρχουσα σχέση σου, αν έχει χαθεί η φλόγα. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 

Με την Πανσέληνο στον 5ο ηλιακό σου οίκο, η ερωτική σου ζωή περνά πρώτη στη λίστα προτεραιοτήτων σου, είτε αναγκαστικά, μέσα από γεγονότα που θα προκύψουν και θα απαιτήσουν το μέγιστο του ενδιαφέροντός σου είτε γιατί εσύ θα νιώσεις την ανάγκη να βρεις έναν άνθρωπο να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Θα μπουν καινούργια πρόσωπα στη ζωή σου, όμως πρέπει να τσεκάρεις πολύ καλά το κατά πόσο ό,τι σου υπόσχονται ισχύει. Δεν αποκλείεται να έχεις εξειδανικεύσει κάποιο και τώρα να διαπιστώσεις ότι δεν ήταν έτσι όπως το φανταζόσουν, όπως επίσης ένας έρωτας να τελειώσει, από τη στιγμή που θα αποδειχτεί κατώτερος των περιστάσεων ή δε θα σου παρέχει καμία αίσθηση πίστης κι ασφάλειας. Αν έχεις παιδιά, όλη η προσοχή σου θα είναι στραμμένη σε αυτά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα αναγκαστείς να γίνεις αυστηρός/η. Αν δεν έχεις, ίσως αρχίσεις να σκέφτεσαι τη δημιουργία τους. 

ΖΥΓΟΣ 

Με την Πανσέληνο στον 4ο οίκο σου, καλείσαι να αντιμετωπίσεις οικογενειακά κυρίως ζητήματα, που κρατάνε από παλιά και θα αρχίσουν να επανεμφανίζονται, οπότε καλό θα ήταν να τα ξεκαθαρίσεις μια και καλή. Ενδεχομένως να χρειαστεί να επαναφέρεις την τάξη, να βάλεις αυστηρά όρια, να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου και να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Κληρονομικά ή ένα ακίνητο θα γίνουν αντικείμενο διεκδίκησης και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος/η για διάφορες εντάσεις, ενώ από την άλλη, αναγκαστικές αλλαγές στο σπίτι, βλάβες οικιακού εξοπλισμού, τεχνικές εργασίες κι επιδιορθώσεις, σχετικές αγορές, ακόμα και μια μετακόμιση είναι πολύ πιθανά. Οι αντοχές σου κι η υπομονή σου θα δοκιμαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά μόνο με ψυχραιμία και υπομονή θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις. 

ΚΡΙΟΣ 

Η Πανσέληνος στον 10ο οίκο σου στρέφει την προσοχή σου στα επαγγελματικά σου, όπου θα υπάρξουν διάφορες εξελίξεις, αλλαγές αλλά και ζητήματα για τα οποία καλείσαι να πάρεις πρωτοβουλίες για να τα ξεκαθαρίσεις, όπως και να αποφασίσεις τι θέλεις και τι δε θέλεις, ώστε να βάλεις τους καινούργιους σου στόχους. Δεν αποκλείεται να επιλέξεις μια άλλη πορεία, να νιώσεις την ανάγκη να αυτονομηθείς και να κάνεις κάτι δικό σου ή να αναλάβεις μια υπεύθυνη θέση που απαιτεί αρκετό από τον χρόνο και την ενέργειά σου. Σαφώς, θα υπάρξουν ανταγωνισμοί κι οι αντιπαλότητες, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως νιώσεις ότι αδικείσαι, όπως επίσης και εντάσεις με ανώτερους και ισχυρά πρόσωπα που θα σε κάνουν να θυμώσεις. Όμως, εκεί θα πρέπει να αποδείξεις τις ικανότητες και τις αντοχές σου, ώστε, μελλοντικά να δικαιωθείς. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ