Δημήτρης Σκαρμούτσος: Φιλέτο μοσχαριού με σάλτσα από κεράσι - Απίθανος συνδυασμός που θα λατρέψετε!

Ένας εξαιρετικός συνδυασμός για τους λάτρεις του κόκκινου κρέατος!

ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας:

600 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο

1 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα

κλασικό αλάτι, Κάλας, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

1 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

 

Για τη σάλτσα:

150 ml. ξηρό κόκκινο κρασί

150 ml. χυμό κράνμπερι

5 κ.σ. μαρμελάδα μαύρο κεράσι

150 ml. νερό

1 κ.γ. ξύδι βαλσάμικο

1 κ.γ. κορν φλάουρ

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Αλείφουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, απλώνουμε καλά και ρολάρουμε το κρέας πάνω στο ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, το χυμό κράνμπερι, τη μαρμελάδα μαύρο κεράσι, 150 ml νερό και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας, σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξύδι και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό για να πάρουμε ένα παχύρευστο μείγμα, το προσθέτουμε στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα με τη σάλτσα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο, σε υψηλή φωτιά.

Μαγειρεύουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.Μεταφέρουμε το κρέας σε ένα ταψί και το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά.Αφαιρούμε το κρέας από το φούρνο, το μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2-3 λεπτά. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαφρά τη σάλτσα.Κόβουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο σε λεπτά κομμάτια, το περιχύνουμε με τη σάλτσα με μαρμελάδα μαύρο κεράσι και σερβίρουμε συνοδεία πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτας.

Who is Who

 

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ