"Χρυσά" σε δημοπρασία σκίτσα του Karl Lagerfeld – Έφτασαν τιμή πώλησης τα 350.000 ευρώ (φωτό)

Χρυσή αποδείχθηκε η δημοπρασία με σκίτσα μόδας του εκλιπόντος σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ (Karl Lagerfeld), τα οποία πωλήθηκαν σχεδόν τριπλάσια της εκτίμησης από τον οίκο Sotheby's στο Παρίσι σύμφωνα με τον Guardian.

Η δημοπρασία ανήλθε στο ποσό των 350.406 ευρώ με το πιο ακριβό σκίτσο να είναι ένα πολύχρωμο για τον γαλλικό οίκο μόδας Chloé που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Πουλήθηκε έναντι 40.320 ευρώ. Το παλαιότερο ήταν ένας φάκελος με 25 σκίτσα από το 1969, επίσης για την Chloé, ο οποίος έφτασε τα 32.760 ευρώ.

Η επιμελήτρια της δημοπρασίας, Caroline Lescure τόνισε ότι ήταν «ο άνθρωπος του χαρτιού, κρατούσε τα πάντα - αυτό ήταν το αρχείο του». Και συνεχίζει: «Ο Λάγκερφελντ ήταν μια ιδιοφυΐα της μόδας. Έμεινε πολλά χρόνια στην Chloé και τη Chanel, και πάντα ήθελε να κάνει ένα βήμα μπροστά. Bλέπουμε αυτό το όραμα στα σκίτσα του».

Ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος, σε ηλικία 85 ετών, τον Φεβρουάριο του 2019, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Παρισιού, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στη βιομηχανία της μόδας ακόμη και σήμερα.

Η συντάκτρια μόδας Σούζι Μένκες (Suzy Menkes), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ανάρτησή της στο Instagram μετά την επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου Chanel έγραψε : «Δύο λόγια πρέπει να ειπωθούν για την επίδειξη υψηλής ραπτικής της Chanel ... Karl Lagerfeld. Χωρίς την επιρροή του τα ρούχα έμοιαζαν βαρετά».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ