Σουηδία: Ο δολοφόνος της διάσημης ψυχιάτρου ήταν διαταραγμένος - Την μαχαίρωσε εν ψυχρώ ανάμεσα στο πλήθος ενώ ετοιμαζόταν για ομιλία

Ο ύποπτος κατηγορείται πλέον για «δολοφονία με τρομοκρατικό κίνητρο» και «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο».

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου συνελήφθη ένας 32χρονος άνδρας με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε και σκότωσε την 64χρονη ψυχίατρο Ing-Marie Wieselgren σε πολιτική εκδήλωση που διεξαγόταν στο νησί Γκότλαντ ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Αρχικά οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι έδρασε μόνος του επισημαίνοντας στόχος του ήταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία κατηγορούσε για την κατάσταση της ψυχιατρικής επιστήμης στη Σουηδία.

Ωστόσο, με νέα ανακοίνωση ο ύποπτος κατηγορείται πλέον για «δολοφονία με τρομοκρατικό κίνητρο» και «σχεδιασμό ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο».

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 32χρονος είχε κάποια σχέση με τη σκανδιναβική, νεοναζιστική ομάδα NMR. Ωστόσο, όταν έγινε ο φόνος η αστυνομία είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση της NMR με τον φόνο της ψυχιάτρου.

Ο ύποπτος ομολόγησε τον φόνο και ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι ο πελάτης του, που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ήταν έτοιμος να επιτεθεί σε άλλα πρόσωπα, αν δεν έβρισκε το θύμα που θεωρούσε “πρωταρχικό στόχο” του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ